- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
Lehet kapni: Ariston Nuos Evo A+
-
robi-k
őstag
Hajdu HPAW monoblokk hőszivattyúkkal találkozott már valaki? Tetszik a relatíve alacsony ára és hogy van belőle 3 fázisos kivitel is, bár a COP értéke eléggé alacsony.
Monoblokk hőszivattyú esetében mi a legjobb ár/érték arányban?[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
A Fisher (is) csak egy márkanév, valójában ugyan az a Midea, amit OEM megrendelés alapján gyártanak.
Van itthon Fisher Nordic 3,5 kW klíma, amit fűtésre és hűtésre is használok, az elmúlt majdnem 1 év alatt nem volt gond vele. Amúgy lényegében ugyan az a klíma, mint a Midea név alatt.
-
robi-k
őstag
válasz scott_free #354 üzenetére
Az első probléma, hogy a kutat vagy kutakat engedélyeztetni kell. [link]
A másik akkor jön, ha a kút vízhozama kezd csökkeni, vagy rosszabb esetben kiapadni. -
robi-k
őstag
válasz Attila2011 #418 üzenetére
Korszerű kondenzációs kazán (effektív hatásfok több mint 91%) esetén nem érdemes villamos fűtésre váltani: 1 m³ gáz ≈ 10,55 kWh áramnak felelne meg, de még a SCOP=2 mellett is kétséges, hogy megérné.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Én is sokat töprengtem hőszivattyú vs. magas hatékonyságú hűtő/fűtő klíma között.
A klíma - azaz több darab split klíma - mellett döntöttem. Egyrészt jóval magasabb a hatékonysága mind hűtés, mind fűtés terén, másrészt meghibásodás esetén sokkal könnyebb javítani vagy akár cserélni azt az egy meghibásodott egységet, harmadrészt pedig az üzemeltetése és éves karbantartása is olcsóbb. -
robi-k
őstag
válasz regenyid #481 üzenetére
Szvsz túlméretezted a hőszivattyú teljesítményét.
Én puffer víztartályt javasolnék a fűtési melegvíz tárolására, számítással meghatározható a szükséges térfogat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest