Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz szasanyi #1254 üzenetére

    Valóban. Rosszul emlékeztem. :( A TPU-n a 7950-es Vapor-X tesztje volt, ami valóban halk. Viszont ez jó jel, mert némi teljesítményvesztés után a 280X is vélhetőelg halkítható lenne arra a szintre, mivel a hűtés ugyanaz, és majdnemcsak a GPU is.

    Ellenben gyárilag tényleg hangos lehet a Vapor 280x, feltúrtam vagy 3 tesztet, mindenhol ezt írták, ami mondjuk jobban belegondolva nem is csoda, mert azért a 280X-ek is bőségesen kapnak feszt gyárilag, és a Vaporra amit már írtam a 7970 topikban többször, plussz terhelés, hogy a memóriák is a fő hűtőt melegítik, ami újabb 20-40W hűtendő teljesítmény, tök feleslegesen.

    Meglestem amúgy a 7970 Dual-X-em alulfeszelés nélkül, 1,2V-os gyári feszén (a 280x-ek is ekörül kapnak) és már az se volt így közelse olyan halk, mint alulfeszelve:[link] A fogyasztás is bő 20W-ot emelkedett.
    És ami a szubjektív dolgokat illeti, a 2100rpm alulfeszelve az pont, ami számomra még viszonylag csendesnek nevezhető, a 2400rpm már zavar játék közben, nyitott fülessel.
    Sajnos a Tahiti-ket 1Ghz felett már nagyon durván nem lehet alulfeszelni, szóval marad a GPU válogatása, ami meghatározza a fogyasztást és ezáltal a hűtés hangját is. Emiatt se áll túl jól a 280x szénája, ami a Vaport illeti.

    Bár az 52 fokot még ez se magyarázza meg... :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák