Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    Üdv mindenkinek.:)

    Az elmúlt napokban sokan foglalkoztak azzal, hogy milyen hibák vannak a Mass Effect: Andromeda című játékban. Gondolok itt az animációkra, arckifejezésekre és egyéb furcsaságokra. Sokan ettől megijedtek és egyből leírták a programot, pedig még meg sem jelent. Olaj volt a tűzre az Origin Access által kipróbálható pár órányi játék, ahol szintén legtöbben azzal foglalkoztak, hogy milyen érdekes pofákat vágnak a szereplők, meg hogy milyen ronda főhőst lehet kreálni magunknak...

    Nos, én már az elejétől nagy rajongója vagyok a Mass Effect szériának, az előző trilógiát több tucatszor végigjátszottam, ezért a negatív kritikák ellenére is elő mertem rendelni, hiszen számomra nem az volt a fontos, hogy nagyítóval megkeressem a program hibáit, hanem hogy végre újra visszatérhessek a Mass Effect univerzumába.

    Az igazat megvallva, mikor ezeket a sorokat írom, még bőven a sztori elején tartok (Két bolygón jártam eddig, egyiket már teljesen lakhatóvá tettem, a másikon pedig nemrég épült fel a fő bázisunk). De azt már eddig is látom, hogy nincs igazuk azoknak, akik a fentebb említett hiányosságok miatt leírják a Mass Effect Andromédát.

    Ugyanis amióta belekezdtem, egyszerűen nem bírom abbahagyni. :N Ez a játék teljesen rabul ejt, a történetet nagyon jól eltalálták, első végigjátszásra mindenképp lebilincselőre sikeredett. Úgyhogy aki szerette a korábbi Mass Effectet, mindenképp próbálja ki, semmiképp nem fog benne csalódni. ;)

    A küldetések is jók lettek, bár azért érződik rajtuk, hogy egyelőre nem akarták ellőni az összes puskaport, valamit tartalékolniuk kellett a DLC-kre és a következő epizódokra is. A társaink között akad pár jól kidolgozott háttérrel rendelkező, de sajnos valamiért eddig még annyira nem nőttek a szívemhez, mint annak idején Liara, Garrus, Wrex, Tali és a többiek. Mondjuk még nem teljesítettem egyikőjük lojalitás-küldetését sem, de az már eddig is látszik, hogy egy-két kivételtől eltekintve teljesen hétköznapinak tűnnek a szereplők.

    Mondjuk abban igazuk van a kételkedőknek, hogy valóban nagyon sok bug maradt benne a végleges játékban. Szinte mindenhol látni apróbb hibákat, hiányosságokat, de szerencsére én még egy olyannal sem találkoztam, ami miatt nem tudtam volna folytatni a játékot, vagy befejezni egy adott küldetést.

    Összegezve: A Mass Effect: Andromeda szerintem minden tekintetben esélyes lehetne az Év Játéka díjra. A sztori grandiózus, a játék teljesen rabul ejt, a grafika - eltekintve a bugoktól - lenyűgöző, egyedül a szereplők kidolgozására figyelhettek volna oda jobban. Személy szerint én mindenkinek ajánlom, akinek egy kicsit is tetszett az előző trilógia, az mindenképp jól fog vele szórakozni. :)

    Viszont, amiért szerintem mégsem lesz belőle GOTY, azt egyedül annak köszönheti, hogy ez a játék érezhetően nincs befejezve. Az Electronic Arts helyében én nem siettettem volna ennyire a megjelenést, inkább eltolhatták volna még egy fél évvel, amíg ezeket a zavaró bugokat kiirtják belőle. Ahogy a Mass Effect 3 is a DLC-k és javítások után lett többé-kevésbé olyan állapotban, ahogy ki kellett volna adniuk, az Andromeda esetén is majd akkor lesz valóban kiemelkedő alkotás, ha a készítők veszik a fáradtságot, és befejezik a programot. Csak ne fizetős DLC-k formájában tegyék ezt meg... :(

    [ Szerkesztve ]

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák