Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    válasz Ryder62 #5126 üzenetére

    Pontosan. Nagyon jól leírtad a lényeget. Szerintem a három játék közül a harmadik van leginkább lebutítva és ennélfogva szerintem a legrosszabb rész a sorozatban (és most a befejezést figyelmen kívül hagytam!).

    Persze nem szabad egetrengető dolgokra gondolni. Százalékokra lebontva sacc/kábé mondjuk: ME 92% - ME2 95% - ME3 88%.

    Most hogy elkezdtem a Mass Effect 1-et ismét, nagyon szembetűnő, hogy minőségileg mennyire toppon van. Őszintén szólva nekem az első rész tűnik a legjobban összerakott résznek (a második rész nálam azért jobb az elsőnél, mert tele van filmszerű és rendkívül jól összerakott jelenetekkel, amelyek közül jónéhány igencsak megindító). Ott van a felderítés a Makóval, amely rendkívül nagy szabadságérzetet biztosít (személy szerint én a Makót is imádom, nagyon élvezetes és fílinges vele az űrhegymászás és az irányíthatóságában sem találok semmi kivetnivalót). Személy szerint elvártam volna a harmadik részben egy (vagy több) tankos pályát, ahol a Makóval vagy Hammerheaddel (ízlés szerint) lehetett volna közlekedni. Erre ott is volt az utolsó londoni pálya például.

    Az első részben vannak érdekességek, amelyek egyre inkább eltűntek a későbbi két részből. Például: ha meglátogattad a Citadelt, akkor szinte minden egyes alkalomkor történt valami érdekesség: először a hajódat meglátogatja egy Allience parancsnok, akinek nem szimpatikus a Normandy, pontosabban a ráköltött hatalmas összeg és nekünk kell elsímitani vele a dolgot. Vagy ott van az ismeretlen csaj esete, akit kiskorában elrabolt valamelyik idegen faj és vadállatként tartották, még beszélni sem tudott. Ő megtámadott egy őrt, elvette a fegyverét és fenyegetőzött. Nekünk kellett segíteni rajta. Ott vannak még a Councillel történő beszélgetések egyes küldetések után, ez ugyan megvan a második-harmadik részben is. A másodikban Timmel tudtunk beszélni, ami nem volt rossz, viszont a harmadikban örökké Hackettel kellett dumálni minden egyes küldetés után és mondandója lényege az esetek 99%-ban az volt, hogy "szép munka, még egy faj csatlakozott az ellenálláshoz. A Crucible építése most még gyorsabb lett, így tovább! Hackett out". A végén engem ez már rohadtul irritált személy szerint.

    Azt már meg sem említem, hogy az első rész fejlődésrendszere szerintem magasan a legjobb. Az életed sem töltődik vissza mágikusan, használni kell az omni-gelt, de lehet a páncélba rakni élettöltő fejlesztést is akár. Nem logikus?

    Nagyon is érezhető a játékok alatt a butítás!

    [ Szerkesztve ]

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák