Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz Storms #70965 üzenetére

    A 6500 az 500 akart lenni. Véletlenül két gombot nyomtam le. :)
    Az első ötletet tartom jónak. Ha nem vigyázol sikerül a komplett 500-as HDD-t a dolgaiddal együtt legyalulnod.
    A 120-as SSD-n azért nem lehetetlen elférni. Nálam egy 120-as van a W10-nek egy másik 120-as a linuxnak. Ráhagytam a telepítőre a particionálást - 300MB az EFI partíció, 17,16GB a SWAP és 94,34GB a root - én másképp osztottam volna fel. Lehet, hogy veszek egy nagy levegőt és átméretezem, de egyelőre jó így is.
    Belakva a root-ból 18,45GB a foglalt.

    Ha Te akarsz particionálni (kezdőként inkább ne akarj) akkor az EFI partíció 300-500MB (FAT32), (ha MBR/legacy és nem EFI, akkor 100-300MB (FAT32)) a boot partíció legalább 1GB (EXT4), a root (/) 30-50GB(EXT4), a SWAP - lapozó partíció - (swap, saját formátum) annyi amennyi RAM a gépben van, a maradék lehet a Home (EXT4) partíció. Ide kerülhetnek a fontosabb cuccaid, a merevlemez ettől teljesen független médium lesz.
    Ha nem akarsz a gépre Windows-t, akkor a HDD-n lévő dolgaid mentsd ki egy külső lemezre és formázd át a lemezt EXT4-re, majd másold vissza a dolgaid.
    Nem szívesen tennék így egymás mellé Wint és linux-ot.
    "OFF"-ba teszem, a nálam nagyobb tudású kollégák majd javítják, vagy kiegészítik. Én így "szoktam" felosztani és eddig nem volt belőle probléma.

    De első telepítés esetén inkább bízd a telepítőre.

    (#70976) moleculez:
    Lassan több, mint két éve ha nem is 24/7-ben de egy OMV4-et futtató USSF gép látja el a NAS feladatkörét nálam. Ez egy minimál Debian-ra épülő NAS-OS.

    Az asztali gépen már napi rendszerességgel használom a KDE-s Manjaro-t. Még a PS-t kell beimátkoznom a WINE-ba, meg a kedvenc OCR programom és onnan nem sok indok lesz a W10 megtartására (marad, mert legális)

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák