Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Carasc0

    őstag

    válasz Apollyon #23789 üzenetére

    Szia!

    Sajnos a kockulás egyenlőre nem tud megvalósulni a munka+tanulás miatt, de a szabadidőmet inkább a linux tanulására akarom fordítani. Avagy mikor pihenek, még akkor is tanulok. :U

    Linux történeti állomások az életemben:

    - 2003-ban próbáltam ki életem első linuxát a Mandrake akkori változatát. Teljesen új volt, féltem az egésztől.
    - 2004 új próbálkozás RED HAT 9-el. Ezt már 2 hónapig használtam, nagyon szerettem, aztán jött a FEDORA első változata, de az nem tetszett. Abba hagytam az egészet.

    Ez tartott máig. Sajnos a Windowstól én a munkám miatt nem tudok megválni, de vettem egy laptopot csak linux birodalomnak (HP Probook 4740s).

    Én kiszemeltem csak a Debian, mivel az egy olyan linux, ami egy fának a gyökere. Csak hogy példázzak: MAC OS csomagok deb csomagok, Android mit használ? Szintén deb csomagot. Mily meglepő. ;)
    Emlékszem mikor valaki hozzáértőnek azt mondtam Debian, akkor meghajoltak előtte. Arról még kritikát nem hallottam. Nekem ezek mérvadóak.

    Maga a Debian nem új számomra. Próbaképp telepítettem a laptopra egyet (7.0-át) KDE-vel meg GNOME-al de a felületek nagyon nem jöttek be. Xfce viszont korrekt. Nekem a lényeg hogy legyen ronda de működjön. Na jó beismerem annyit elértem, itteni helpek segítségével hogy 5MB memóriát igénylő CLI-s programmal zenét hallgattam. Nekem ez nagyon bejön. CLI-s böngészőt is kipróbáltam, megajó. :)

    Ha brutálisan értenék hozzá akkor a szívem vágya: Gentoo vagy LFS. De az álom. :)

    [ Szerkesztve ]

    Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Új hozzászólás Aktív témák