Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atapi

    senior tag

    válasz Fire/SOUL/CD #10245 üzenetére

    1. többnyire csak architektúrára és kernel verzióra kell figyelni a drivereknél tapasztalataim szerint. a disztribúciótól a csomagkezelés szokott függni, de személy szerint nem nagyon láttam még olyan drivert gyártói oldalon, amit különböző disztribúciók csomagjaiba szerveztek volna, többnyire forrás jellegű driverek szoktak lenni.

    2. sima forrás elő szokott fordulni, amit forgatni kell. tulajdonképpen a .run is hasonló, egy szkript, amibe bele van vasalva minden, ami neki kell, és megcsinál magának mindent. ezen kívül vannak olyan tárolóból telepíthető driverek, amiknél nem kell kézzel letöltened semmit, csak telepíteni (illetve a megfelelő tárolót felvenni, ha kell).

    3. nem tudom, milyen drivert töltöttél le. ha .run, akkor indítasz egy konzolt, és kiadod a sudo sh /ahol/a/driver/van/driver.run parancsot, aztán elvileg más dolgod nem nagyon van. ha forrást töltöttél le, akkor 3 menet van:
    1. állomány kicsomagol, konzol indít, elnavigál a kicsomagolt állományokhoz. sudo ./configure parancsot kiad. kimenetet figyel, ha valami error van, akkor azt meg kell oldani. többnyire függőségbeli problémák szoktak előfordulni, ilyenkor ki kell elégíteni a függőséget, vagyis telepíteni azt, amit hiányol a prog, majd újrakezd.
    2. sudo make --> a forráskód fordítása.
    3. sudo install --> a lefordult bináris és egyéb állományokat a helyükre másolja.
    messziről nehéz többet mondani erre a kérdésedre, de a driver letöltő oldalakon elég kimerítő readme szokott lenni, azt is érdemes átutni, vagy irj konkrétabb kérdést.

    4. ha nem nézed meg, hogy mit küldesz el, akkor igen, kell valami víruskergető. ha megnézed, akkor többnyire észrevehető a vírusos levél, és nem küldöd tovább...

Új hozzászólás Aktív témák