Hirdetés

Aktív témák

  • Fossza

    tag

    válasz Sógi #1020 üzenetére

    Lopott telefonokat és bűncselekményekhez használt telefonokat IMEI szám alapján tiltanak le, esetleg mérnek be, ezért szereznek be újabb és újabb IMEI számokat. Ha egy ilyen a tiédet használja és letiltják, akkor egyszer csak meglepődhetsz, hogy nem tudsz hálózatra csatlakozni... [link]" "If the local operator possesses an Equipment Identity Register (EIR), it then may put the device IMEI into it, and can optionally communicate this to shared registries, such as the Central Equipment Identity Register (CEIR) which blacklists the device in switches of other operators that use the CEIR. With this blacklisting in place the device becomes unusable on any operator that uses the CEIR, making theft of mobile equipment a useless business proposition, unless for parts"
    A KANGO ezen felül más adatokat is küld kínai szerverekre, ami egy vadiúj telefon esetén még nem biztos, hogy gond, de ha már egy bejáratott telóról van szó, akkor érdekes lehet (pl. netbank adatok, vagy ha már lesz itthon is ilyen, akkor az NFC-s fizetési adatok satöbbi.) A lényeg nem az hogy tényleg ezt, vagy emiatt csinálja-e, hanem az, hogy nem is hajlandóak megmagyarázni, hogy miért és milyen adatok elküldésére van szükség a rootoláshoz. A másik amit az XDAnál nehezményeznek, hogy a szoftver készítői nem hajlandóak elárulni, hogy milyen hibát kihasználva rootolja a telefont, milyen módszerrel a szoftver, holott ezt a legtöbb más módszer készítője publikálni szokta, forráskóddal együtt, a közösségi fejlesztés érdekében...
    Magával a rootolással nekem sincs bajom, minden előző androidos telefonom rootolva volt, de itt még várok egy biztonságosabb módszerre.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák