Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz Flowtation #97900 üzenetére

    A kicsit ne figyeld, az is változik, de a lényeg a fehér mintában a color feliratú függőleges téglalap. Ha nagyon leveszed a színtelítettséget(pl.35), akkor az eredetileg fehérben lévő mintának, a kép bal oldalán, már lényegesen sötétebbnek kell lennie, mint a nagy függőleges téglalap. A fehéren nem változik a kék, csak a benne villogó minta.
    Ha ez után feltekered nagyon(pl.65), akkor a villogó minta lesz világosabb, fényesebb.
    Azt az értéket kell beállítani, amikor egybeolvad leginkább a nagy téglalappal a villogó minta.
    Ha nem találsz pontosan ilyet, akkor egy köztes értéket. 47-nél már nem sötétebb, 51-nél kezd hasonlóan világos lenni, akkor 49-re beállítod.
    Ennek így kell működnie. A kis téglalapot alattuk felesleges figyelni, mert bár az is változik, könnyebb észrevenni a villogó téglalapot.

    A fehéregyensúly nem az, bár azok állítása is hatással van rá.
    A fehéregyensúly a szürke árnyalatokban a három alapszín kiegyenlítése. Ne legyen sehol egyik szín sem túlságosan egy másik szín rovására. Nagyon jó példa, mikor a melegebb színhőmérsékletet pirosasnak vagy sárgásnak látják. Azért van, mert akkor a zöld és a piros színből több van, mint a kékből De ha ki van egyenlítve, akkor az fehér lesz. A hidegebb színhőmérséklet beállításnál pedig a kék színből van több. Ezért ajánlom inkább a meleg2 helyett a meleg1 színhőmérsékleti opciót kalibrálás nélkül, mert az még annyira nem feltűnően sok kékkel rendelkezik. A normál már nagyon kék szín felé tolja a színeket. De ezt csak mérő és szoftver segítségével lehet beállítani.

    Lehet alkalmazni más bemenetre, csak ha használsz egy médilejátszót vagy pc-ét az avr előtt, akkor azok videokimenete nem biztos, hogy meg fog egyezni a youtube appon kiadott videójellel. Egy érték is számít már leginkább a fényerő beállításánál.
    Ha nem egyezik a kiküldött videójel a youtube app és az erősítő által küldött jel között, akkor megint vagy laposabb lesz a képed vagy sötét részletek fognak elveszni.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák