Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz Flowtation #97739 üzenetére

    [link] Kezdésnek ez alapján állítsd be. Fontos, hogy a leírás alapján, azt a képmódot választva, s minden olyat ami említve van benne, be kell tartani. Az nem működik, hogy a szakértői módok vannak említve, de neked jobban tetszik az eredeti képmód, s azt állítod be. Más képmódnak teljesen más a színhőmérsékleti és gamma megjelenítése, ezáltal a színmegjelenítés is.
    Ahogy említve is van, ezekben a képmódokban minden olyan ki van kapcsolva gyárilag, amire nincs szükség. Ha állítgattad már, akkor állítsd vissza a képmódot gyári alaphelyzetbe.
    TruMotion-t én Felhasználói módban, de 0 értéken használom 50 és 60Hz-es anyagok esetén. Ízlés szerinti értéket használj, ha szappanopera effektus van, akkor már sok, vegyél vissza 1-2 értéket.
    Dinamikus kontrasztot ajánlatos kikapcsolni. Ahogyan a neve is sugallja, a sötét részeket sötétté, a világosakat még fényesebbé teszi, így sok részlet elveszik a képből. Ráadásul mondjuk egy egyenletes gamma értéke van a megjelenítőnek, amit ha bekapcsoljuk a dinamikus kontrasztot, akkor tönkre is vágunk. Ezzel csökkentjük a kép mélységérzetét.
    Sokat változnak az elnevezések, s sok a funkció is a mai tévékben, így inkább te írd meg konkrétan, hogy mivel nem vagy tisztában, mire használatos, s mit lehet vele szabályozni, s akkor valaki biztosan leírja, mire is való, mit kell vele beállítani, s hogyan.
    A "képjavító" opciókat ki kell kapcsolni, mert általában inkább rontanak a jelen, mint javítanának.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák