Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vzsryl

    nagyúr

    válasz #94529552 #84626 üzenetére

    Valami olyasmit hallottam, hogy ha arra hivatkozok, hogy valamilyen egészségügyi rendellenesség van, pl. feleségem szemüveges (tényleg az), akkor ingyenesen frissíthető, más esetben viszont ugyanúgy fizetni kell. Érdekes dolog, majd utána nézek, de kicsit félek tőle, mert a win7 brutál stabil, gyors és számomra jól átlátható rendszer. Az XP-t anno érdemes volt rá lecserélni, de a 7-et a 10-re már neccesebb kérdés.
    C-re én se töltök le semmit, mivel az egy 120-as SSD, amin a játékaim vannak, illetve nem is adattárolásra való.

    Plex nem rossz egyébként, nagy rá az esély, hogy maradok ennél a megoldásnál. Ma még adok neki egy esélyt.

    A 43UH603V-hez képest gyorsabb a rendszer, de konkrétan összehasonlítani nehéz lesz, mert szüleim nem a szomszédban laknak, és így a képminőségbeli különbségeket - feltéve ha vannak - nem fogom észrevenni.
    Ami rögtön megütötte a szemem, az a fényerő gyengesége és a fátyolosság. Kapásból felraktam élénkre, így már nagyon tetszik, persze csak Trumotion nélkül, mert azzal kínozni lehet engem. Annó a Hobbit-ot se tudtam megnézni 48fps-es verzióban, mert olyan volt, mintha szó szerint egy Új-Zéland-ról készült dokumentumfilmet néznék, gagyi TV-filmes kivitelben. Na, ez a Trumotion egy az egybe olyan érzést kelt bennem.
    Az SD adások, illetve a kisebb felbontású filmek is jól néznek ki rajta. Nekem ez nagyon furcsa egy ilyen nagy felbontású megjelenítőtől. Le vagyok maradva az előző évtizedben, pedig a monitoromat tavaly vettem (2560x1080@29"), és hozzászokhattam volna valamennyire ehhez.
    A hangzás is nagyon bejön, és ezt valószínűleg össze is tudom hasonlítani, mert nagyon vájt fülű vagyok, megjegyzek minden különbséget, akár évekig is. :D Mély hang visszafogott tiszta, nem tolakodó, középnek van ereje, de fátyolos, a magas van leginkább emelve tippre kb. 5khz-en, de ez sem olyan vészes, mintha pl. 10khz-nél emelne, a tere is meglepően jó. Hangtechnikát nem fogok rákötni, mert annyi időm és pénzem nincs (milliókról lenne szó), szóval be kell érnem a gyárival, ami számomra elfogadható. Ha igazán jó hangzásra vágyom, akkor ott a PC-re kötött fejhallgató lánc, amit inkább zenére használok, a filmek hangját nem tartom annyira fontosnak.

    megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

Új hozzászólás Aktív témák