Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigerclaw

    nagyúr

    válasz Teasers #80866 üzenetére

    Az Y USB kábelt arra találták ki, hogy áthidalják az USB portok tápellátási limitációját. Egy átlagos USB 2.0 port 5V-on 500mA-t tud kiadni, ami bőven elég egy egérhez, billentyűzethez, pendrive-hoz, de mondjuk egy külső HDD-hez, vagy ODD-hez már nem mindig.

    Van olyan megoldás, hogy külön 230V-os tápot adnak a magasabb energiaigényű USB eszközöknek és csak az adatforgalom zajlik a porton.

    Az Y kábel arra jó, hogy 2x annyi energiát kapsz, mert két portba dugod. A kábel "egyes" vége megy a HDD-be, a dupla vége meg két külön USB portba. A kábel úgy van elkészítve, hogy a dupla végén a főkábel energiát és adatot is továbbít, a másodkábel meg csak energiát, tehát abból a portból csak energiát lop, de nincs dupla USB kapcsolat.

    Ha kevés energiát kap egy USB-s HDD, ODD akkor bizonytalanul, vagy lassan működhet, vagy talán fel sem ismeri a gép az eszközt.

    A te USB 3.0-ás HDD-den azért nincs gyárilag dupla kábel, mert alapból USB 3.0-nak tervezték és az sokkal több energiát tud kiadni egy porton keresztül is.

    Persze ez csak egy tipp, mert nem tudom, hogy a TV-d USB portja hány mA-es és azt sem hogy a HDD-dnek mennyi kell.

    Olcsóbb venni egy 1000Ft-os Y kábelt, mint egy másik HDD-t. Az viszony fontos, hogy USB 3.0-ás kábel legyen, mert annak a szóló végén más fajta csatlakozó van. Ha boltban veszed, akkor mutasd meg ott, hogy mihez kell.

    Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Új hozzászólás Aktív témák