Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stevenstyle

    senior tag

    válasz Rönó #53852 üzenetére

    Szinte biztos, hogy nincs ott semmi Tuner hiba. Az analóg adások nem néznek ki túlságosan szépen egyiken sem. Analógra ott van a CRT ahogy említetted is :) "Foltos" itt gondolom a DSE-re gondolsz, ezek a panelek ilyenek, bár legfőképpen a 650-est érinti. Érdekes, hogy felette kevésbé fordul elő, bár analóg adás esetében szerintem tökmindegy, hogy milyen, a kép amúgy sem lehet túl acélos.

    Ne érts félre, nem bántani akarlak, de ezek a TV-k nem analóg adásra lettek tervezve. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek van lehetősége digitális, azon belül is HD adásokat nézni, de analóg SD adás képe alapján nem hiszem, hogy bárkinek van jogalapja kritizálni bármelyik mai FullHD LCD TV-t márkától függetlenül (plazma ez ügyben ugyebár más történet).

    Hozzáteszem esetedben is sokat lehet a még az analóg, SD adás képén is javítani, helyes beállításokkal. Első körben kapcsold ki a TrueMotiont. Az interpolációs eljárás tipikusan elvérzik olyan esetekben ahol egy vagy akár több nagy sebességű tárgy mozog a képernyőn, lásd Tenisz, snooker. (Ebben talán a Pana az egyik kivétel, elképesztő milyen jó algoritmust hoztak erre össze a japánok, még maxon sem hajlamos semmi hasonlóra)

    cidalain: Igen kicsit félreérthetően fogalmaztam, ezért NAGY SRY :) Tisztában vagyok vele (AUO is gyárt VA panelt passzív 3D mellett), csak a két márka tipikus panel és 3D technológia kombójára próbáltam utalni. Ergo a részletezett Samsungot VA panellel fogja megtalálni, aktív 3D mellet, míg LG-t jó eséllyel IPS panellel és passzív 3D-vel.

    Még egyszer elnézést, ha félreérthető voltam :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák