Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stevenstyle

    senior tag

    válasz MrChris #53221 üzenetére

    Igaz nekem nem LA szériás modellem van, de hardveresen e tekintetben nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a két modell között. Előttem már írták, hogy többek között mi áll a jelenség hátterében.

    Visszatérve a kiváltó okokra a legtöbb esetben a ludas a forrás, TV adást nem is nagyon részletezném mert legtöbbször kritikán aluli a hangminőség amit szolgáltatás címszó alatt kapunk, a legjobb esetekben is csak elfogadható jelzővel tudnám illetni.

    Ha az egyéb pl MKV forrásokat nézzük ott is sok esetben változó. A virágboltból beszerzett MKV relase-k esetében a magyar hangsáv sok esetben a DVD relase-ról lett átrakva és muxolva. Egyes relasek esetében tapasztaltam anno hasonlót, hogy a center hangereje alul volt vezérelve, tipikusan ilyen olyan forrásból rárakott AC3-as magyar hangsáv esetén ami a képanyag alá lett illesztve a relaser álltal. Az már megint más kérdés, h a normális minőségű DTS magyar szinkron is ritka mint a fehér holló, de ez pl engem egyáltalán nem érint mert zömében angol hangsávval nézem ahol azért inkább az a ritka ha min DTS nincs.

    Esetedben a hangbeállításokkal tudsz segíteni a dolgon (Clear voice, hang mód felhasználói és a hangszínszabályzóval tudsz játszani).

    Erősítőt mindenképpen javaslok, de ha engem kérdezel felejtsed el a sztereó erősítőket, mindenképpen valami normálisabb min 5.1 erősítőben gondolkozz, olyanban ami SPDIF vagy HDMI bemenetekkel rendelkezik (igazából az összes belépőszintű házimozi erősítő manapság már ilyen).

    Jack kimenetről RCA-ra alakítós történeteket felejtsed el, ha csak minimálisan is jó minőségű hangot szeretnél hallgatni. Nem kell meg ijedni, ez okos választással nem feltétlenül kell, hogy óriási összegeket jelentsen. Kezdetnek egy abszolút belépőszintű 5.1 házimozi erősítő mondjuk egy Pioneer vsx-329 kategória olyan 40-50 ezer körül megáll. Még ennyit sem kell kiadnod, ha használtat keresel, igaz pár éves de egy kategóriával komolyabbakat találhatsz már 30-40 ezer forint körül. Nekem pl egy közel sem túl komoly és nem mai gyerek Yamaha RX-V596-om van amit anno használtam vettem makulátlan állapotban, első tulajtól. Nem kell tőlük félni, nagyon jókat ki lehet fogni csak keresgélni kell egy kicsit.

    Már ebben a kategóriában is olyan szolgáltatásokat és hangot kapsz ami több nagyságrendbeli ugrás a mostani állapothoz képest, a konfigurációs lehetőségek számáról nem is beszélve (esetedben pl külön tudod állítani a center hangerejét ha úgy tetszik), rengeteg hangprofillal stb stb.... Egy normális forrás esetén DTS hangsávval pedig az élmény lenyűgöző tud lenni már egy ilyen belépő szintű rendszer esetén is. (Persze feltételezve a minimum hasonló kategóriás dobozokat is mellé, hisz túl sokat nem ér az erősítő, ha mellé a hangszórók mondjuk egy 10.000 Ft-os kis egybe házimozi rendszerről vannak).

    Remélem legalább minimálisan tudtam segíteni :)

    Pumma: tényleg felesleges ennyire "anyatigrisként" védeni a TV-t. Valóban hagy kívánnivalót az LB széria maga után ezt kár védeni / tagadni, de az is igaz, hogy az egyes készülékeket nagyon különböző mértékben érinti a probléma. Közel sem vállalhatatlan, de a probléma attól még létezik. Ne érts félre, nem flamet akarok generálni de ha objektíven nézzük a dolgot akkor igenis létező problémáról van szó, és néha kicsit tényleg elfogult tűnsz. Melóhelyen van egy LA660S és egy LN5400 is és azt kell, hogy mondjam ilyen szempontból mndkét modell sokkal kevésbé tűnik problémásnak. Ez van, ettől még nem rossz TV-k ezek, de mint egyik gyártó egyik TV-je sem így ezek sem hibátlanok :) Peace :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák