Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz Ravenloft #25988 üzenetére

    de mit is takar valójában a 24p?

    Mezei júzer vagyok, úgyhogy azt írom, ami nekem "lejött" :B : a 24p azt jelenti, hogy másodpercenként 24 képkockát jelenítenek meg (ha minden igaz, ez a mozi szabvány. Ezért volt olyan nagy őrület a Hobbit c. film körül, mert az 48p volt.) Azt nem értem tisztán, hogy miért, de bizonyos készülékek ezt a formátumot nem tudják lekezelni, így kb. 40 másodpercenként "ugrik", "röccen" egyet a kép, nem lesz folyamatos. Ez elég zavaró. De majd jön Moby fórumtárs, és ő gyönyörűen el fogja magyarázni. :K Aztán van még valami 23,9 is, de ott már elvesztettem teljesen a fonalat.

    Viszont azt mondod ha csak NAS + DLNA lenne, akkor az firmware-től függően működne (azaz vagy igen, vagy nem)? Ellenben egy NAS + Egreat páros lenne az ideális választás?

    Jól látod. A DLNA nagyon jó, de sok mindent nem tud (ráadásul a zyxel-hez alapból Twonky van, ami nagyon alap, ráhegeszthető a Plex is, de én nem foglalkoztam ezzel), a legjobb páros a NAS+médialejátszó. Akinek van pénze, és hajlandó erre sokat költeni, az megveszi a Synology NAS-t és mellé a Popcorn-t, de sztem - ha nem vagy videofil - akkor jól használható a Zyxel+Egreat páros is, töredék annyiért mint az előbb említett.

    [ Szerkesztve ]

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák