Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz RobinHD #5065 üzenetére

    Nézd én 10 éve nem használok virusirtót, csak online virusellenőrzést nagyon ritkán a virustotal.com -on.
    Nincs virusom. Továbbmegyek, sok helyen látok el rendszergazdai feladatokat és a legtöbb helyen a kliens gépeken nincs virusirtó, és nincs virus.

    Ez nem lehet mázli, igy a szerintem nem a norton vagy bármelyik virusirtó amitől nem lesz virusod. Ellenben szépen ad egy hamis biztonságérzetet.

    Az én trükköm egyszerü, nincs IE böngészés, kicsit sem :), nincs rendszergazdai jogosultság (vistától, ez az alapértelmezett), böngésző nem futhat rendszergazdai jogkörrel, saját levelezőszerver, ahol a bejövő levelek átesnek virusellenőrzésen, nincs warez, ha mégis muszáj, akkor az virtuális gépben, aminél a hdd változások eldobásra kerülnek. Kulcs legenerál, felir, majd virtuál gép már nem kell.

    Néha érdemes egy teljes image mentés a rendszerről. Van ingyenes is, pl. driveimage XML. Adatokat 3 helyen tárolni, automatikus mentéssel. (a kézi mindig elmarad..)

    Ha mégis beüt a "krakk", ami igy nem igazán fog, akkor
    1. safe mód boot, autorun futtatása (sysinternals.com), minden gyanus process letiltása..
    ha ezek után is elindul valami virus, vagy gebasz van, nem lehet kilőni task managerrel, akkor az olvasási jog letiltása ntfs fájlrendszernél a systemnek, restart után nem fog futni :)
    2. még mindig nem jó, hiren's Boot CD boot, majd virusirtás (természetesen előtte virusirtó frissités online)
    3. (idáig még sosem jutottam el virus miatt, kizárólag hdd csere miatt), imageből visszaállni

    xp esetén, ha a felhasználó nem volt rendszergazda, akkor általában még restart sem kell, egyszerüen kijelentkezés, rendszergazdaként bejelentkezés (nem kell aggódni, mert a normál user nem tudja elinditani a rendszergazdai fiókban a virust), azonnal sysinternalsos autorun, dialer, trojai, stb letilt, majd kijelentkezés, ez 99%-ban megy távolról is !!, nem kell odamenjek az ügyfélhez. Win7 nél sincs senkinek rendszergazdai jogköre, még jobb mint az xp, de ha rendszergazda, akkor az uacot komolyan kell venni, nem lehet kikapcsolni, és minden egyes kérésre figyelni kell, hogy mi kérte, és ez tutira én kezdeményeztem, ill. sosem futtatni programot már uac kérés után, pl cmd adminként, és úgy elinditani batch fájlt, tilos, vagy totalcommander rendszergazdaként való futtatása, életveszélyes, mert véletlenül is elindithatsz olyan alkalmazást, ami igy kikerüli az uac-t.

    Ezen szabályok mellett igazából sima virusirtónak nem lesz dolga, max olyan dolgozik, ami a hálózati forgalmat is monitorozza (pl web oldalak), de ez csak non plus ultra, mert nem fertőzi meg a géped egyébként sem.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák