Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rainf0r3st

    csendes tag

    válasz gyuluskám #3650 üzenetére

    Már korábban is említettem a problémám de semmi választ nem kaptam. Nagyon kéne egy kis segítség, hogy végre fullosan tudjam kihasználni a laptopot szóval kérem aki tudja mi lehet a baj válaszoljon!

    Nem tudom eldönteni, hogy valami szoftver vagy hardver probléma van a gépemmel. Lehet, hogy a driverek meg a beállítások össze vannak már kavarodva mert próbáltam kb 10x clean instaltt meg mindent. A problémám az, hogy nem teljesen kiszámíthatatlan a vidkari, mindig van valami valami furcsa dolog vele.

    1. A ventillátor sima Windows közben is néha bekapcsol és felgyorsul majd vissza,

    2. Ha World of Warcraftozok DX11 alatt kapok "nvidia driver has stopped responding and successfully recovered" parákat. Gyakori h crashel a játék 5-15p után, a tárgyak átváltoznak feketévé, glitchek és "szakadások" jelennek meg a játékban. Ha dx9 alatt fut hasonlóak a problémák csak jóval stabilabb, kb csak 1-2 óránként crashel.

    3. Portal 2 közben néha megfagy a játék. Ilyenkor ctrl+alt+del és task manager elindítása majd Portal 2 visszanagyobbítása újra megindítja a játékot, szal csak "ideiglenesen" fagy meg de ha nem nyitom meg a task managert akkor fagyva marad.

    4. BF3 fut de ilyen 0,1mp ig itt ott glitchek és szakadások jelennek meg. Elég kicsi de láthatóak.

    Nem tudom, hogy csak szerencsétlenül választottam játékokat, vagy pedig valami baj van. A hőmérséklet rendben van elvileg mivel idle/browsing közben 38-42 játék alatt meg olyan 60~. Viszont a GPU load gyakran felugrik 99%ra game alatt, ez normális? Ami furcsa h MSI afterburner alapján a crashek/fagyások akkor vannak (vagy csak a crash miatt) amikor az órajelek visszaugranak idle szintre majd újra load szintre. Olyan mintha az Nvidia Optimus rosszul kezelné a GPUkat és ida oda váltana.

    De pl. amikor Dead Space 2vel játszottam minden rendben volt és semmi probléma. Igaz ez még azelőtt volt mielőtt Portal 2 vagy BF3 fent lett volna a gépen és hibákat kaptam volna.

    Mivel tudnám tesztelni h hardware hiba van e illetve mit tudnék tenni az orvoslás ügyében? Melyik drivert rakjam fel? Most a 310.33 van rajta de pl az összes driver alatt bajok voltak a WoWal (de ahogy olvastam a hiba a wowban van. van olyan itt aki wowozik a gépen és minden fut rendesen vagy ugyanezek a hibák?)

    Elnézést, hogy kicsit összevissza a post de elég nehéz az ilyen hibákat kategorizálni. Minden helpet örömmel fogadnék mert elegem van abból h 3 hónapja csak félig meddig tudom használni a laptopom. Ráadásul külföldön tartózkodom és csak karácsonytól leszek otthon kb 3 hétig szal lehet h azonnal küldenem kéne otthon gariba h mielőtt visszautazom megkapjam. Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák