- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
válasz
cs.zs. #15651 üzenetére
Sorry az off miatt.
Nekem is AX6000-am van.
Pont a Otthoni hálózat és internet megosztás topikban panaszkodok hogy nem stimmel valami.
Miért lehet az hogy néha az oldalak lassan töltenek be vagy be sem töltenek vagy a képeket nem tölti be a böngésző.
Laptopon és telefonon is csinálja.A netem elvileg jó.
Ha lekapcsolom az adott eszközt wifiről pár mp-re majd vissza utána jó megint.
A routernél lehet valami "elásva"?
Köszi. -
cs.zs.
veterán
válasz
Gedeon31 #15650 üzenetére
Szia,
Telekom 2000/1000 esetén nálunk 1600/1100 volt laptoppal mérhető.
Az AX3000 kártyák elméleti max sebessége 2400 Megabit/sec 5GHz-en, és 600 Megabit/sec a 2,4GHz sávon. Az számunkra nem derült ki, hogy
1., a 2000/1000 esetén az optikán "csak" 1600/1100 jön be, vagy
2., megvan a betápban a sebesség, de a wifi kártya gyakorlati max sebessége csak 1600?Manapság 1000/1000 netért fizetünk, és mivel a hálózati eszközeink mind nagyobb sebességűek (Halo H90X AX6000) , és 2,5 gigabites csatikon vannak egymással összekötve, [kép] kiderült, hogy a Telekomos 1000/1000 betápban tényleg megvan az 1000.
Wifin nálunk most ez mérhető: [kép] -
Gedeon31
addikt
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A laptopommal wifin mennyi lehet a max internet sebesség ,amire még érdemes előfizetni?
Jönnek a Telekomnál a nagyobb internet csomagok. -
teptep
senior tag
Igen, a 2 slot egymástól függetlenül működik, nem kell azonos SSD a két slotba.
[Western Digital Blue SN580 1TB M.2] 2280, PCIe 4.0, 4150 MB/s
Ez működik a PCIe 3.0x4 slotban is, de csak 3500 MB/s körüli sebességgel,
PCIe 3.0x2 slotban pedig feleződik, 1750 MB/s körüli sebességre.
(Eltérő teszt eredmények vannak, de nagyságrendileg ilyesmire lehet számítani.) -
gpuco
csendes tag
válasz
teptep #15645 üzenetére
talaltam olcsobban TLC-set WD-bol, ami gyorsabb is (majd ha esetleg 1x masik laptopba rakom akkor jonne jol) es mivel nem quad-os, elvileg nagyobb az elettartama is.
Western Digital Blue SN580 M.2 1 TB PCI Express 4.0 TLC NVMeVajon ez a PCIE 4.0-as is mukodni fog 2. ssd-kent benne, tehat egyutt a 3.0-assal? Azt tudom, h magaban igen, de hogy egyutt a ketto..
-
teptep
senior tag
Persze! HDD beépítőkeret, HDD csatlakozó kábel, és egy 2.5" SATA SSD esetén 500-550 MB/s max átviteli sebességre számíthatsz. Ennél még a féltökű 2 sávos NVMe kapcsolat is 3x gyorsabb. Csak akkor lenne érdemes beépítő keretben gondolkozni, ha nem akarsz M.2 SSD-ért pénzt adni, és valami maradék (több TB-os) 2.5" SATA HDD-t szeretnél elhasználni.
-
teptep
senior tag
A gyári [adatlap] és a [szerelési kézikönyv] szerint 3 csatlakozója van:
1.) M.2 2242 PCIe 3.0 x4 slot (Ebben van egy 512GB NVMe SSD.)
2.) M.2 2280 PCIe 3.0 x2 slot (Ez üres, ez használható azonnal.)
3.) 2.5" SATA HDD slot (Ehhez pedig kábelt és beépítő keretet kell vásárolni.)
A fenti csatlakozók ezen a [képen] láthatók. A 2280 SSD és a SATA HDD közül csak az egyik lehet beszerelve. A 2280-as slotba vásárolhatsz például egy 1 TB M.2 2280 PCIe 3.0 x4 NVMe SSD-t. De mivel a laptop csak x2 sávot kezel, ezért a gyakorlati max sebessége 1500 MB/s körül lesz. Ezért az oprendszer maradjon a 2242 SSD-n, és a 2280-at csak adat tárolásra használd. -
gpuco
csendes tag
Sziasztok,
van egy 2022-es Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 82K20084HV laptopja a lanyomnak, szeretnek belerakni egy masik legalabb 512-es vagy 1TB-s ssd-t. Mit erdemes ar ertek aranyban belerakni es hol tudok hozza venni keretet + sata kabelt?
illetve, ha bele lehet rakni masodik M.2-eset is, akkor ahhoz, hol van beszerelo kit? Koszi! -
csangabo
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy IdeaPad 320-15abr. A windows 10 támogatás októberi vége miatt gondolkodom, hogy ráraknám a 11-et. Valakinek van tapasztalata a dologban? Mennyi értelme lenne? Driverek hogy szeretik a 11-et?
Előre is köszi! -
gaborbol
őstag
Ugyfel kerte, hogy vegyek neki egy laptopot, a letezo legolcsobb gep kellett neki… Remote Desktop lesz csak hasznalva rajta, kulso monitor, kulso bill+eger, fedel lecsukva, Gordon’s talan egy evben egyszer lesz. Nemi nyuglodes utan vett egy Lenovo - IdeaPad 1i 15.6"-ot 12 gen-es i5 proci, $320 dollar.
Meglepoen jo gep, kijelzo teljesen rendben van, i5 hasit, az 512-es Samsung SSD hihetetlenul gyors, a 8GB integralt ram melle bedobdtam egy 16GB-os modult, szarnyal a gep W11 23H2 verzioval. Amint feltelepul a 24H2 a proci es igp teljesitmeny 30%-ot esik kapasbol. -
Orlin
addikt
Közben siker.
Hey there!
My name is Ravi, and I am an independent advisor. I am happy to help you. :)
The main reason to get the error code 0xA00F4244 is a camera driver. If this driver is outdated or corrupted, it might not effectively communicate with the hardware, leading to this error.
1). Right-click on the Start button and select Device Manager.
2). Expand the Cameras section.
3). Double-click on your camera and select the Driver tab.
4). Click on Update driver.
5). Select Browse my computer for drivers.
6). Select Let me pick from a list of available drivers on my computer.
7). Select USB Video Device and then select Next to complete the driver update.
Reference: https://support.microsoft.com/en-us/windows/cam....
Feel free to get in touch again if you have any additional questions.
Cheers,
Ravi -
Orlin
addikt
Nekem valami hazavágta a kamerát.
Most minden belépésnél írhatom be a kódot is mert nem érzékel.
Csak világít a fehér led fent.
Most vagy valamelyik Windows frissítés nem tudom. -
osonte
őstag
válasz
Dauerstage #15633 üzenetére
Köszönöm az infót.
A csavaroknál sikerült kicsit masszívabbra alakítani (zsanér mellett), de például a kijelző kerete is ropog, egyszerűen mindenhol “elfáradt” a műanyag és töredezéssel reagál. Most egybe van, kicsit halkabb lett a műanyag, de bírja amíg bírja, ha majd kiszakad valamelyik oldala a zsanérnál, akkor már nem akarok vele foglalkozni. Max monitorral még PC-nek használható utána is. -
osonte
őstag
Tegnap szétszedtem a Lenovo V15 G2-t (mondhatni Ideapad 3 LAN porttal), ami kicsit több mint 3 éves és már fél éve ropog a burkolat amikor nyitom-csukom a kijelzőt. A zsanér még hibátlan lenne, de a műanyag kezd puhulni/töredezni, tele volt múanyagdarabokkal: [kép] , a sarka is már törik (a zsanér melletti burkolatcsavaroknál szilánkosva van törve a műanyag a csavarnál): [kép] .
Így akkor szétszedtem és teljesen kiporszívóztam a műanyagdaraboktól, illetve alig volt poros a hűtés, de azt is kitisztítottam, plusz újrapasztáztam (közepesen volt megkeményedve a régi paszta, de a minősége nem tűnt jónak, valami olcsóbb pasztának láttam): [kép] .
A hőfok előtte AIDA64-el tesztelve (terhelve) 80 fokra ment fel a processzor, most max 69 fokig tud felmenni, utána visszahűti 63-64 fokra, az SSD is 5 fokkal hidegebb lett amikor beindul a hűtés.
Remélem még azért egy fél évet kibír, de sajnálom a gépet, mert amúgy hibátlan lenne, csak teljes új burkolat kellene, de azt nem éri meg. Amúgy jó konfig, meg amit lehet cseréltem benne (Ryzen 3 5300U cpu, 20GB 3200MHz ram, 512GB Kingston KC2500 ssd, Intel AX210 wifi, akksi 100%-os 486 töltéssel, kijelző is rendben van a megfelelő színprofillal...). Ja és 175 ezer Ft volt, most nemhiszem, hogy ilyen árban 3 évet kibírna egy új laptop. -
carr
őstag
Holnap szétkapom, azt küldöm a képet. Üres az alaplapi forrasztott. Emlékszem volt hogy beszéltünk itt vagy más fórumokon hogy valaki megcsinálta BIOS móddal hogy 8gb vagy 16 legyen forrasztva és megcímezve.
-
teptep
senior tag
-
carr
őstag
kerestem hol mikor kitől vettem, de 2021 körül vehettem. vagy 22... nem emlékszem. mindegy.
az alkatrésznekvalót 40e-ért jófogáson találtam.
Túl sokat adtam érte. -
teptep
senior tag
-
carr
őstag
Szöveget nem írtam át.
-
teptep
senior tag
válasz
cs.zs. #15607 üzenetére
Igen, a Lenovo LOQ szériánál nagyon népszerű az alapból 2x12GB memória:
[árukereső], 21 termék, például: [83GS00E1HV]
Ugyanakkor az árukeresőben beregisztrált számítástechnikai üzletek egyikében sem árulnak még 12 GB memória módult: [árukereső]. Az az egyetlen darab is csak elírás. -
carr
őstag
válasz
cs.zs. #15603 üzenetére
köszi skacok! Asszem épp 3200u alulról a 4.... nem FHD.... de játszottam is anno vele. elég szépen bírta.
gyári pen, gyári töltő, új hosszabb, jobb vágatlan mikiegér kábel....
Most 1tb ssd van samsung, és 16gb ram benne. az érintőcerka valahol van. rég nem használtam. De megvan..... valamelyik
fiók
mélyén..
eldugva
a ....
namindegy.
az a fránya hátlap ne lenne elrepedve. :s vagy forrasztom, és jó lesz. A billentyűzet nem háttérvilágítós, de megvan az aljzat, ha valaki elég mazo, hogy átforrassza....és asszem az AAAA elem lemerült, így kivettem a ceruzából.
-
cs.zs.
veterán
Itt vannak a magyar billentyűs variánsok: [kép]
Neked melyik van?
(sajna manapság már egyik sem számít ütőképesnek, ez inkább érdekesség)
Csak a 2 alsóban van IPS kijelző, a Ryzen 3-asokban SATA SSD, ..., de mindenképp jó pont a bővíthető ram és hogy érintőkijelzős, és hogy sok cikkszámhoz tartozott gyárilag érintőcerka.Ha választani lehetne, alulról a másodikat választanám
-
-
carr
őstag
skacok! átmegyek Thinkpad-ra. MEnnyit érhet egy ilyen C340? 14API
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elektromos autók - motorok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest