Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz KrAt #12290 üzenetére

    az "ingázás " oda vissza, azt jelenti azt, hogy valahol levegös a rendszer a házban, nem "víztömör) ezt mutatja az is hogy amikor a ház belsö főelzáróját elzártad megszünt az ingadozás. Továbbá kismértégű "ingázást" eredményez már önmagában az hogy bent egy csapot kinyitnak ( megindul az áramlás) majd hirtelen elzárják , de még a hálózati nyomás, áramlási sebeség tolja befelé egy pillanatra. (vagy tovább is ha levegős, mint egy pufferbe)de aztan nem tudja, megtorpan és visszatolul.
    elvileg ettöl nem mehet el több száz vagy ezer liter mert a mérö oda vissza játszik..
    a csalását hosszabb intervallumban tudnád megfigyelni, illetve ha közben nem vételezel vizet (mondjuk egy hónapig) akkor ez a csalás odavissza nem lehet többtiz vagy száz m3.
    ha mégis.. akkor valahol a föld alatt lehet belső folyás, szivárgás.. A bekötés olyan mélységben van a föld alatt lefektetve, hogy nem tud megfagyni a folyás..Különben az élő bekötés is megfagyhatna és nem lenne a fogyasztónak vize..
    A téli csap köztes állásban valóban engedheti a hálózati vizet ( a mérön keresztül) De ennek normális használata során vagynyitva van ( és nem ereszt le) vagy zárva van és leereszt, de csak a csap utáni (kifolyó felé eső) részt nyitja, de nem a hálózat felé esö szakaszt.
    Felénk a mérő elé visszacsapót is szerelnek ( a hollanderben, az óra nyakában van , egy pici műanyag, kivülről nem is látszik) megelözendö az ilyen jelenséget

Új hozzászólás Aktív témák