Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KrAt

    veterán

    Sziasztok!

    Ha már fűtés: tegnap délután költöztem be az új otthonomba. Maga a ház nem új, kb 20 éves lehet (pontosan nem tudom), kb 35-40nm alapterület, tetőtér-beépítés. Szigeteletlen fal, valahol 2 párhuzamos ablak egymás mögött, 2 üveg / ablak, valahol csak sima dupla üveges ablak, és a bejárati ajtó üveges, de szimpla (ez gondolom rendesen odabasz a hőátadásnak, de ez most mindegy. Egy nagy FÉG konvektor a nappali-előtérben, egy pici, a hálószobában.

    Tegnapig 6 fokon üzemelt a ház (nagy konvektor N üzemmódban), amikor kijöttem, és becuccoltam, felraktam mindkét konvektort 4-es állásra, mert ugyan gőzöm sincs, hogy az hány fokot ad, de majd kiderül, és akkor utánaállítom.

    A 6 fokos szintentartással 54 m3 ment el 2 hét alatt. Ekkor a felső szint még nem volt leválasztva, azaz azt is fűtötte az alsó szint.

    Most hogy bekapcsoltam, tegnap délután óta kb 18-20 fok van (változó, itt ennyi, ott annyi..) azóta mennek a konvektorok rendesen, de még mindig nem érzem, hogy meleg lenne. Viszont így tegnap délutántól elment 11 m3, nem egész egy nap alatt..

    Tudom, nem lehet ebből messzemenő következtetéseket levonni, de így ki fogom fizetni a fél világ vagyonát fűtésre, vagy kijövök majd 30 körül (inkább alatt szeretnék..)

    Más: az normális, hogy nem kapcsolnak le a konvektorok? Ha tekerem vissza, a 3,5-ös állás körül kattan a termosztát, nekem 4-esen van, azaz ott fűt. Ilyen lassan fűt fel, hogy mennie kell folyamatosan? (most vadászok leírást, hogy tudjam, hogy működik egyáltalán...)

Új hozzászólás Aktív témák