Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t256

    őstag

    Sziasztok,

    Elsősorban mentett kutyás fórumtársak tapasztalatára lennék kíváncsi.

    Befogadtunk egy kutyát menhelyről. Első pillanattól kezdve osztotta a puszikat, a közelünkben akar lenni.
    1 hét alatt eljutottunk addig, hogy megtanítottuk játszani. Végre boldognak látom labdázás közben.
    90%-ban szobatiszta. Este kutya pelenkára pisil, mivel nem tudjuk kivinni. Szokott jelezni, ha mennie kell. Nem tudom, hogy lesz-e belőle kinti kutya, fél, hogy ott felejtjük. Eleinte a kertbe csak úgy jött ki velünk, ha az ajtót nyitva hagytuk és meg volt a lehetősége arra, hogy bármikor vissza mehet a házba.

    Jövő héten meg lesz a veszettség elleni oltása, utána vihetjük sétálni.
    A probléma a következő: Tegnap gondoltuk kivisszük a ház elé, hogy szokja a terepet. Nem akart kimenni. Nagyon félt. Direkt megvártuk az estét, hogy ne legyen forgalom. Arra jöttünk rá, hogy az ismeretlen zajoktól fél. Tanyán született a kutyus. Mi Bp agglomerációban lakunk, de neki ez hangos.
    Megszokja előbb-utóbb?

    A másik dolog, hogy nyugodtan tudjunk aludni be szeretnénk rakni egy szoba kennelbe. Jutalom falattal sem tudjuk rávenni. A takaróját is beraktuk. Időnként megugtja a kennelt. Sejtem nincs jó emléke a bezártságról. Hogyan lehet ezen javítani?

    Vannak napok, amikor olyan, mintha vissza fejlődne. Elfelejti a nevét, az ül parncsot. Hétfőn barátnőm azzal fogadott, hogy nem akar kimenni és egyáltalán nem hallgat rá. Rám elsőre hallgatott és kijött velem. Pisilt egyet, aztán játszottunk fél órát. Hatalmasat szaladt.
    Tény, hogy az utóbbi napokban hideg volt. Szegénykém most először van fűtött helyen. Hülye lenne kimenni, nem? :)

    A problémáinkat az idő és a fokozatosák megoldja vajon?
    Előéletéről csak annyit tudunk, hogy egy tnyán befogadták az anyján, aki két napra rá megszülte. Utána került menhelyre. 5 hónapos körül van, arról a menhelyen hallgattak, hogy ez idő alatt mi történt. Tegnap megnézte apósom. Rögtön ráfeküdt a cipőjére. szerinte azért, mert biztosan rugdosták.

    Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

Új hozzászólás Aktív témák