Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz volandy #31632 üzenetére

    Érdemes lenne megkérdezni egy másik orvost is erről. Én a humán orvoslásban is így járok el. Ha már ketten mondják ugyanazt, akkor könnyebb dönteni, ha meg nem, akkor még mindig lehet mérlegelni.

    Itt inkább azt kell megfontolni, hogy műtét nélkül mi vár a kutyára, mert ha semmi más terápia nem használ és ekkora fájdalmai vannak, akkor azzal csak a szenvedése tolódik ki, ha semmit nem csinálnak vele. De bármilyen műtét kockázatos, mérlegelni tehát az előnyök/hátrányok aránypárt érdemes. Ha a kutya egyébként kezelhető más módon és nem durva kínok között kell éldegélnie, akkor megfontolandó a műtéti kockázat bevállalása. Ha viszont semmi más nem segít már a kutyán -és ezt legalább két orvos megerősíti-, akkor _szerintem_, tulajdonképpen nem nayon van más választásod, hacsak nem akarod végignézni, ahogy a kutya bár él, de kínok között szenved.

    Az biztos, hogy egy fórumban ezt nem fogjuk tudni megszakérteni. Én kikérném a leleteket, röntgent, és szakvéleményt kérnék még egy másik orvostól is, első körben. De ez kizárólag a saját véleményem!

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák