Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz Somatom #4422 üzenetére

    Hali!

    Opció1: Ha a belső SATA-t akarod kivezetni, azt meg lehet tenni, de :
    - Hol vezeted ki a kábelt? A bajonettzáras tányért gondolom vissza akarod rakni nem? Van rajta rés?
    - Amennyiben a SATA csatlakozó a HDD-t 1 TB tárkapacitás szerint korlátozza, akkor a kivezetett csatin semmi nem változik, az ugyanúgy korlát lesz, ha kivezeted.
    - Amennyiben az 1TB korlátozást valóban nem a kapacitás kezelés okozza (ahogy te mondod), akkor rakhatsz bele nagyobb méretű 2.5"-es vinyót is, akkor meg miről beszélünk.

    Ha ad absurdum mégis ki akarod vezetni a SATA kábelezést kívülre egy 3.5"-es vinyóhoz, és a külső vinyót külön megtáplálni, akkor a SATA adatrészt ki kell vezetni egy SATA hosszabbítóval, és a vinyót 12V-tal meg kell táplálni külön.

    Amúgy a 2.5"-es és 3.5"-es vinyókon a SATA+SATA power csatlakozó ugyanaz.

    a) Ha 3.5"-es vinyót direktben rakod rá, akkor egy SATA/SATA hosszabító kábel kell, plusz kell egy olyan külső 12V-os adapter, ami SATA tápcsatin meg tudja táplálni a vinyót.
    b) Ha a 3.5"-es vinyót eSATA-s rackben akarod használni, akkor SATA/eSATA kábel kell. A rackhez adnak tápellátást is.

    Opció 2). Valamelyik USB2 vagy USB3 csatlakozóra raksz egy USB-es külső racket.

    Ahogy én látom, a SATA-t kivezetni , illetve 3.5"-es racket használni sok értelme nincs, pont azt veszed el, ami a kütyü célja, a kis kompakt méretet. De ízlés kérdése, egy időben én is belementem hasonló furcsa elrendezésű NAS kialakításba, ezen egyszer túlesik az ember.

Új hozzászólás Aktív témák