- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
Mi történik az után, hogy az Interneten elküldtem a biztosítási igényemet?
A biztosítási ajánlat elektronikus elküldését követően, a regisztrációnál megadott e-mail címre visszaigazoljuk az ajánlat tényét és részletes tartalmát. A visszaigazoló e-mail csatolt mellékletéből meg tudja nyitni, és ki tudja nyomtatni az alkuszi megbízás és az előzménybiztosítás felmondásának formanyomtatványát. Kérjük, az alkuszi megbízás sajátkezű aláírásával szíveskedjen ellátni (jogi személy esetén céges aláírás és pecsét) és FAXON (06-1) 413-3490) vagy postán (Netrisk Kft. 1441 Bp. Pf. 102.), legkésőbb 2009. november 30. 12 óráig részünk küldje el. A szerződés megkötéséhez szükséges dokumentum (alkuszi megbízás) társaságunkhoz történő beérkezését, és ügyviteli rendszerünkben történő feldolgozását követően azonnal, a rendszer által generált automatikus e-mailben, a regisztrációnál megadott e-mail címre, visszaigazoljuk Ügyfeleinknek, valamint megküldjük az előzetes igazolást. A beérkezett dokumentumok birtokában először érkeztetjük a felmondást az előzménybiztosítónál, majd megkötjük az új szerződést. Az előzménybiztosítás felmondásának tényéről és időpontjáról, valamint az új szerződés létrejöttéről e-mailben értesítést küldünk. Természetesen azzal egy időben, hogy az új biztosítójánál megkötjük a biztosítási szerződést, e-mailen vagy postán megküldjük Ügyfeleinknek a szerződés létrejöttét igazoló dokumentumok (biztosítási ajánlat egy példánya/igazolás). Ezt követően Ügyfeleinknek már nincs más dolga, mint az első esedékes biztosítás díját befizetni.
FONTOS: a szerződéskötés teljes folyamatáról, az általunk megtett intézkedésekről e-mailben tájékoztatjuk Ügyfeleinket, ezért feltétlenül olyan e-mail címet adjon meg, amit rendszeresen meg szokott nézni.
Elvileg visszaigazoló levél melléklete tartalmazza a felmondo nyilatkozatot is. Ha nem kaptál akkor jelezd feléjük, mert amíg nem mondod fel az előzőt addig nem fog élni az új.
Amire érdemes odafigyelni, hogy a régit 2009.12.31 dátummal mond fel.[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Nálam azért néha több difi is kijött.
WABARD:
Biztositok.hu + Biztositas.hu + Netrisk + PBA + Biztosító honlapja szerint : 18324 Ft/év
CLB szerint : 11580 Ft/évGroupama :
Biztositas.hu + Netrisk + Biztosító honlapja szerint : 14400 Ft/év
CLB: nem adott árat
PBA: 34 500 Ft/év
Biztositok.hu : 35892 Ft/évNem értem hogy jöhetnek ki ilyen különbségek....
-
Calogero
addikt
válasz Alvin_ti4200 #698 üzenetére
Tapasztalat nincsen.
Úgy tudom hogy egyesület, ahol éves díjat is kell fizetni (1800 Ft/év), hogy tag legyél.Az egyesület alapszabályában benne van, hogy ahhoz, hogy átvállalják a kockázatot, tag kell legyél. Azért is számlázták ki az éves tagdíjat, mert be volt ikszelve, hogy még nem tag. Biztosítás céljából az egyesületi forma a legrosszabb, mert a tagok gyakorlatilag együtt vállalják a felelősséget, ha az elnökség nem megfelelően gazdálkodik a pénzzel, akkor a tagoknak pótbefizetést kell(ene) tenniük, ha nem akarják, hogy végül a befizetett biztosítási díjuk felett még nekik kelljen fizetniük a saját maguk által okozott kárt, mint ahogy a MÁVosok is jártak.
Az egyesület alapszabálya belépés előtt hozzáférhető kell hogy legyen, szerintem a neten meg is lehet találni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Calogero
addikt
Sőt ajánlatos több oldalt is megnézni, mert azok közt is van különbség
Pl nálam: [link]
-
Calogero
addikt
Szolgáltatást effektíve úgysem fog nyújtani nekem. Akkor meg minek fizessek többet?
Mert lehet hogy ha legolcsóbbhoz mész akkor kétszer vagy többször is zsebedbe is nyúlhatnak (rosszabb esetben)
Az idézet a KÖBE honlapjáról letölthető, az Egyesület Alapszabályzata
"8.2.3. Abban az esetben, ha egyéb források nem lennének elégségesek az Egyesület tárgyévi kötelezettségeinek teljesítésére, úgy a Küldöttgyűlés – vagy szükséghelyzet esetén, ha ezt a Küldöttgyűlés a felügyeleti szerv (PSZÁF) felhívására nem teszi meg, úgy a felügyeleti szerv - pótlólagos befizetést írhat elő a tagságnak. A pótlólagos befizetés mértékét és esedékességét az Egyesület Küldöttgyűlése a tagdíj, a biztosítási díjak valamint a nyújtott szolgáltatások alapján azonos feltételek esetén azonos alapelvek szerint határozza meg. A pótlólagos befizetési kötelezettség alapján az Egyesület tagja által teljesítendő befizetés nem haladhatja meg a tag által a pótlólagos befizetési kötelezettség teljesítése nélkül az Egyesület részére bármilyen jogcímen évente teljesített befizetései 100 százalékát."
Ha a Küldöttgyűlés úgy ítéli meg, akár az éves biztosítási díj+tagdíj együttes összegét még1x elkérhetik pótlólagos befizetési kötelezettség címén!!!
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz Winner_hun #738 üzenetére
Én eddig két egyesülettel találkoztam ami KGFB-el foglakozott/foglalkozik. Az egyik a KÖBE, a másik a MÁV volt.
A többi biztosító nem egyesület, így nincs náluk ilyen kikötés.
Az biztos ha nekem károkozó KÖBE-nél lesz biztosítva, én egyből rendőrt hívok. (remélem ilyen nem lesz)
-
Calogero
addikt
válasz FehérHolló #741 üzenetére
Érdekes cikk, végig olvastam. Én is tapasztaltam a különbségeket
A Mabisz díjkalkulátora kíváncsi leszek, csak nehogy az utolsó napokra induljon csak el. -
Calogero
addikt
Nekem mindenhol a KÖBE jön ki legolcsóbban, második pedig a Groupmama
Róluk tudtok valamit infót? -
Calogero
addikt
A Groupamára gondoltam csak rosszul fogalmaztam. Bocsi
Én az idén rosszul jártam, hogy nem kötöttem meg, amikor először kalkuláltam az árat.
WABARD:
Biztositok.hu + Biztositas.hu + Netrisk + PBA + Biztosító honlapja szerint : 18 324 Ft/év
CLB szerint : 11 580 Ft/évGroupama :
Biztositas.hu + Netrisk + Biztosító honlapja szerint : 14 400 Ft/év
CLB: nem adott árat
PBA: 34 500 Ft/év
Biztositok.hu : 35 892 Ft/évHa ekkor a CLB-vel megkötöm a WABARDnál akkor 11 580 lett volna az éves díjam, még akkor is ha helyesen 18 324 Ft/év lenne akkor is. Mert az alkuszok kalkulált árakra 100% garanciát adnak. A különbséget pedig az alkusz és a biztosító elintézi egymás között.
-
-
Calogero
addikt
Baleseti adó
Egy módosító javaslat pontosított a baleseti adóra vonatkozó rendelkezéseket, többek között egyértelműsítette. Hiába kezdődött a január elsejei hatályba lépés előtt a biztosítási időszak, az új adót csak az életbe lépés napjától kell befizetnünk. Emellett túlmenően rögzíti a módosított tervezet azt is, hogy az adó gépjárművenként egy napra legfeljebb 83 forint/nap, azaz évente 30 295 forint – szökőévenként, mint amilyen a 2012-es is lesz, 30 378 forint – lehet.
-
Calogero
addikt
Pff remélem 1 évet még kibír...
Mi most kötöttünk oda..... mert ő adta a legjobb ajánlatott.Uniqua, Allianz, Generali, K&H-nál úgy gondolták hogy édesapám 59 évével 40 év károkozás nélküli vezetéssel (több min 1 milla km) nagyobb kockázatot képvisel egy megye székhelyen, mint egy fiatal friss jogosítvánnyal rendelkező hím nemű egyed.
-
Calogero
addikt
válasz Avicularia #846 üzenetére
Nem egyesület az 100%.
Lauda: Remélem nem találkozok senkivel, se saját és se más hibájából.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Ezt találtam a netrisk oldalán: ([link]
FONTOS: Év végi évforduló esetén az előzménybiztosítás felmondását csak abban az esetben tudjuk mi elintézni, ha az alkuszi megbízást 2011. november 30. éjfélig társaságunk kézhez kapja. Minden ügyfelünket, a regisztrációnál megadott e-mail címre küldött üzenetben értesítjük, ha megkaptuk a szükséges dokumentumokat. Amennyiben visszaigazoló e-mailt nem kap, tekintse úgy, hogy nem kaptuk meg a küldeményt, ezért ismételje meg a küldést.
Amennyiben később kapjuk kézhez a szükséges dokumentumokat, Önnek kell gondoskodnia arról, hogy a felmondást december 1-ig megkapja a biztosító. (FONTOS: minden hozzánk küldött dokumentumra, annak minden oldalára szíveskedjen ráírni az ügyfél ID-t és a rendszámot). Amennyiben az előzményszerződés nincs szabályszerűen felmondva, érvényes új szerződés nem köthető.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Akkor holnap irány a biztosítód és vagy személyesen felmondod [link]
Vagy faxon küldesz nekik egy felmondó nyilatkozatot.
Kötelező biztosítás felmondása faxon:
Biztosító / fax
AEGON Biztosító (06 1 ) 476 5710
AIM Biztosító (06 1) 461 0541, (06 1) 814-7941
ALLIANZ Biztosító 06 ( 88 ) 590 826
GENERALI Biztosító (06 1) 452 3900
GENERTEL Biztosító (06 1) 451 3881
Groupama-Garancia Biztosító (06 1) 462 3680
K&H Biztosító (06 1) 461 5276, (06 1) 461-52-19
KÖBE Közlekedési Biztosító Egyesület (06 1) 433 1181
MKB Biztosító (06 1) 886 6909
Magyar Posta Biztosító (06-1) 423 4298
SIGNAL Biztosító (06 1) 458 4260
UNION Biztosító (06 1) 486 4381
UNIQA Biztosító (06 1) 238 6060
Wabard Biztosító (06 1) 6666-400, (06 1) 6666-404[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Legkésőbb év végéig át kell dolgoznia a gyorshajtási bírság elleni biztosítását a Közlekedési Biztosító Egyesületnek.
-
Calogero
addikt
válasz Winner_hun #907 üzenetére
Nem azt mondtam hogy ne kössön oda, csak megmutattam neki amit ugye az alkuszok nem nagyon reklámoznak, hogy ha netán Köbe is a MÁV sorsára jutna akkor fizetheti a plusz díjakat, és rosszabb esetbe neki kell kifizetni a másik autóban okozott kárt.
Innentől a döntés az övé.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz Winner_hun #919 üzenetére
A csekk még csak a biztosítási díjat tartalmazza vagy már baleseti adót is?
-
Calogero
addikt
Én utalással fizettem és a utalás után biztosítóm küldte az igazolást, ami rajta volt hogy meddig érvényes a biztosításom.
Pl
az időszak ami számlán volt : 2011.04.01 - 2011.07.01
Az igazoláson az érvényesség: 2011.04.01 - 2011-08.29Szerintem nem gond ha januárban fizet.
Nem tudom hogy lett kötve a biztosítás, én a netrisktől kaptam egy igazolást, hogy van élő biztosításom. (Ha a rendőr kérdeznél)Jelen igazolás a kockázatviselés kezdetétől számított 30. napig érvényes.
Az igazolás tartalmazza a tulajdonos és a gépjármű adatait, valamint az új biztosító nevét, kötvényszámot,és a kozkázatviselés kezdetét.Én még új szerződést sem kaptam....
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz Calogero #929 üzenetére
Délután nekem is befutott a kötvény elektronikus úton a netrisktől.....
Meg ezt írtákÖn a díjfizetés módjának az egyéni banki átutalást választotta.
A díj esedékessége és egyben a kockázatviselés kezdete: 2012.01.01 Kérjük, hogy a díj befizetéséről a szerződés kockázatviselés kezdetétől számított 30. napig szíveskedjen gondoskodni. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a díj esedékességétől számított 30. nap elteltéig a díj nem érkezik be a biztosítóhoz, a biztosító a szerződő félnek a díj esedékességétől számított 60 napos póthatáridővel a teljesítésre vonatkozó felszólítót küld. A türelmi idő eredménytelen leteltével a szerződés az esedékességtől számított 60. napon megszűnik.
Abban a nem várt esetben, ha a(z) Groupama Garancia Biztosító Zrt. nem küldené meg Önnek fenti határidőn belül az első díj teljesítésére szolgáló díjértesítőt, kérjük az alábbi bankszámlaszámra teljesítse díjfizetési kötelezettségét: (I)itt megadták a számlaszámot meg ami még kell az utaláshoz(/I)
Adó nincs benne. arról ennyit közöltek:
Az adó beszedése a biztosító feladata, ezért a januári hónap folyamán a biztosító küldi ki Önnek a baleseti adóra vonatkozó díjbekérőt. -
Calogero
addikt
válasz Executioner #948 üzenetére
Majd csak év végen.
-
Calogero
addikt
Fedezetlenségi díjat köteles fizetni az üzemben tartó, ha a választott biztosítójánál a biztosítási díjat nem fizeti meg és szerződése díjnemfizetés miatt megszünik. A fedezetlenségi díjat a kockázatviselés nélküli időtartamra a MABISZ kártalanítási számlájára kell megfizetni, előre meghírdetett tarifál alapján.
Ezzel csak buksz....
Marad az augusztusi újrakötés.[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz Timocicu #984 üzenetére
Én az vagyok. Már régen befizettem az éves díjat és az adót, de igazolást még nem küldtek.
Így a biztonság kedvéért az utalás banki igazolása és a szerződés 1 példánya a forgalmi mellett van, ha netán kötekedne a rendőr.Azt hogy milyen papírt kapsz az biztosító válogatja, 2011-ben a K&H-nál voltam, ők zöldet adtak.
Azelőtt Generalinál voltam (igaz akkor csekkes), ők nem adtak semmit, a csekk volt az igazolás. -
Calogero
addikt
válasz Manitou #1011 üzenetére
Én is így jártam.... de azt hiszem sikerült rájönnöm hogy miért van ez.
Az esetemben a Netrisk nem számol ezzel a kedvezménnyel
B1-B3 kedvezmény
Ön akkor jogosult a B1-B3 kedvezmény igénybevételére, ha a most megkötendő szerződése kockázatviselési kezdetét megelőző egy évben nem okozott olyan kárt, amellyel kapcsolatban valamely Magyarországon bejegyzett biztosítónak a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás alapján helytállási kötelezettsége keletkezett, és ha bonus-malus besorolása B1-B3 kategóriába esik.
A Posta honlapján be lehet jelölni, a többi alkusz cég is figyelembe veszik.
Már jeleztem a Netrisknek, de csak annyit válaszoltak, hogy az észrevételemet továbbítják az illetékesnek, és majd értesítenek. Azóta törölték az elküldött üzenetemet is a rendszerükből, meg a válaszukat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest