Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kpityu2

    őstag

    válasz #79484416 #1238 üzenetére

    "A másik, hogy nagyon rövid idő alatt lettek "élesítve", anélkül, hogy biztosat lehetne tudni a hosszú távú mellékhatásokról."

    Amikor ezerszámra hullanak az emberek, akkor nincs idő a hosszú távú mellékhatásokon rágódni, mert az emberek nem érik meg, hogy megtapasztalják azokat. Rövid távon meghalnak a vírustól. Még így is volt egy türelmetlenség mert végig kellett várni a vizsgálatokat és teszteket amelyek bizonyították, hogy nem tapasztalható olyan mellékhatás ami nagyobb kockázatot jelent mint maga a vírus. Ráadásul furcsa módon a "hagyományos" kínai és a adenovírusba géntechnológiával beleszerkesztett antigént tartalmazó orosz vakcina ellen nem volt ekkora felhördülés. Pedig ott aztán tényleg meg lehetne vakargatni, hogy milyen ellenőrzéseken mentek át az alkalmazás előtt...

    Az antivaxxer konteósok mindig élnek azzal a fogással, hogy a mellékhatásokra fókuszálva felnagyítják azokat, miközben elhallgatják, hogy egy sokkal nagyobb veszély elkerülése érdekében van szükség az oltásra. Tehát kiragadják a kontextusból a kockázatértékelést.
    Azt kell belátni, hogy mekkora esély van elkerülni magát a vírusfertőzést. Ha ez az esély nulla, akkor már csak azt kell eldöntenie a polgárnak, hogy mit választ: egy adott mennyiségű antigénfehérjét tartalmazó vakcinát ami felkészíti az immunrendszert vagy az ellenőrizetlenül szaporodó vírust, ami gyakorlatilag minden szervben megtelepszik a tüdőtől a szíven keresztül az agyig mindenben és csak a szerencsén múlik, hogy a szervezet meg tudja-e állítani mielőtt összeomlik és hogy mekkora károsodást szenved mielőtt sikerül megállítania.

    Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

Új hozzászólás Aktív témák