Hirdetés
-
Kibővítik a várost az ASML kedvéért
it Eindhoven városi tanácsa az ASML-féle bővítés mellett szavazott. Alaposan megváltozhat a lakók élete.
-
Computex 2024: dedikált NPU-val menedzselné a VGA-t a PowerColor
ph A gyártó megoldása hardveres, de kérdés, hogy nem volna-e a célra elég a jó öreg szoftver.
-
Az üzleti szférának szól a SmartThings Pro
ma A kütyüket összefogó megoldásból irodák, üzletek és hotelek is profitálhatnak.
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1218 üzenetére
Én egy 8 mili vastag kazánlemezen sütöm az ilyesmit, körbe a szélére gátervasat hegesztettem hogy ne folyjon le róla a szaft - zsír. Fával vagy faszénnel tüzelek alatta, először rádobok egy pár szalonnát és annak a zsírjában sütöm a hamburger vagy tortilla húst, a végén megtunkolom a forró szaftban a bucit is. Az sem egy norbi updete
-
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1221 üzenetére
Az elején a hagyományos húsos szalonnából sütök kakastaréjokat és az abból kisült zsírra mehet a húspogácsa, abból is rengeteg szaft kisül még. A kisült kakastaréjokat általában friss kenyérrel rögtön be is vágom A végén a hambihoz vagy a tortillához, kolozsvári vagy angol szalonnát sütök. Amúgy nekem jobban bejön ilyenekhez a sima vaslap, lehet az akár öntvény is, van egy kisebb bordás öntvény lapom is de nekem szárazra sültek rajta a húsok.
-
dan1
tag
válasz bandi0000 #1553 üzenetére
Mi egy talán 80 literes hajdú bojlerből csináltunk. 40.5 -os rács megy rá. LV körülbelül 1.5-2 mm . Azt mondják minnél vastagabb annál jobb ,de itthon ez is jól teljesített eddig. Vár egy másik nagyobb tartály ami 3-4 mm offsetté alakulásra, sajna nincs hova rakni egyelőre így hozzá se kezdtünk.
Amit érdemes megnézni a tartályon, hogy milyen a belseje .Horganyt nem ajánlják mert magasabb hőmérsékleten gőzölög tán. Zománcossal nincs baj.
-
-
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1553 üzenetére
Ha nem horganyzott a belseje, ami nagy valószínűséggel csak festett, akkor bármit kihozhatsz belőle, még akár egy álló pizza sütőt is
De ha smokerben gondolkozol, akkor szerintem egy fekvő reversevel jársz a legjobban, ha még nem csináltál ilyesmit.
Itt kevesebb eséllyel égeted szénné vagy szárítod ki a húst, mint az offsetnél amit alaposan ki kell méretezni hogy jó legyen. Ráadásul a reverse fix plate -t nem csak füstölésre hanem nagyobb hőmérsékleten vaslapos sütőként is használhatod (hambi pogácsa sütés, vagy akár tortillát is készíthetsz rajta) -
lemmy71
Topikgazda
-
Madoc
veterán
válasz bandi0000 #1571 üzenetére
Profi smokerek 5-6 mm vastag anyagból vannak. 3-4mm házi barkácsra már elég. Amúgy a maratoni marhaszegy uds-ben is megsül szén utántöltés nélkül is akár 12 óra alatt stabil 120 fokon(tapasztalat).
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1573 üzenetére
Na úgy látom megelőztek a válasszal Ahogy írták, bár helyesbítenék a profi smokerek 6 mm -is falvastagságtól indulnak. De manapság fellelhető tartályok amik még elérhető halandók számára is az olyan 2 - max 4 mm falvastagságúak, szerintem a tiéd cirka 3 mm lehet, az is jó már kisebb sütésekhez. Nyáron nincs is vele gond csak ha már a levegő lehűl 10 fok köré vagy az alá.
De ha ezt itt átolvasod akkor a kommentekben felhozzák a falvastagságot is.
Amúgy érdekes mert a linkben is klasszikus amerikai offsetnek indul a móka és a végén egy könnyebben kezelhető reverse a végeredmény
Nézd át a Feldon calculator -t is, de ara ügyelj hogy alaposan "alulra" vannak méretezve a levegő járatok és a kémény is Azt hiszem hogy az építős linkben is szerepel ez a hiba valahol, ők is bele estek abba a hibába. Ahogy nézem a tartályodat és ha fekvő offset vagy reverseben gondolkozol, akkor arra alapból kell egy 120 - 140 mm átmérőjű kémény cirka 70 - 90 centi hosszúságban -
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1577 üzenetére
Az autógáz tartály nem rossz, és talán a falvastagsága is megvan 3 mm. formára és űrméretre is optimális szerintem. Régi ipari légtartályok amik még nagyon jók ilyen célra, vagy esetleg a gázos bojler, mert annak a tartálya hosszúkás. Az elektromos bojlerek inkább ducibb tartállyal vannak szerelve, de mondjuk tűztérnek egy 80 literes elektromos tartály már jó alap lehet
-
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1579 üzenetére
Írtuk már hogy a profi smokerek 6 mm -től indulnak. De kezdetnek bőben elég egy 3 - 4 mm favastagságú is, otthoni felhasználásra tavasztól őszig bőven jó, ha odafigyelsz a kivitelezésre. Amúgy meg 4 mm felett már elég nehézkes tartályt találni és árban sem két forint lesz
Először is azt áruld el ha nem X aktás titok, hogy mik a te tartályod paraméterei
Kapisgálom hogy milyen reverse pizzasütő múlti dolgot szeretnél és szerintem meg is valósítható, de így jóval több lesz a precízios kézimunka rajta Lenne is egy két ötletem hozzá, majd ha lelkileg felkészülsz rá. Az már biztos hogy magát a pizza sütő kemencét a reverse tűzdobjára kel építeni, így ha smokerként használod, sok hőt elvisz majd feleslegesen a kemence is hiába is lesz lezárva Így majd jobban kell etetni a smokert, vagy valami komolyabb brikettel kell benne tüzelni.
Nézd meg ezt a videót itt egy profi offsettet gyárt az ember, egy grill és vaslapos sütővel megspékelt tüzérrel. Ha a grill részt letakarod egy lemez borítással akkor még talán a pizza is megsül benne. -
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1581 üzenetére
Na az akkor cirka 80 liter körüli lehet. A 400 mm -is átmérő már jó, viszont hosszban lehetne még 200 mm -vel hosszabb, szerintem falvastagságra 3 - 3,5 mm lehet. Az már egy belépő szintű smokernek jó, ha azt veszed alapul hogy az obiban meg hasonló helyeken, olyan 200 ezer környékén árulják a 1,5 mm falvastagságú "smokereket", akkor a tiéd klasszisokkal jobb lesz.
Ha tudsz hosszabb tartály olcsón vagy ajándéknét szerezni akkor ezt tedd félre, feleslegesen ne vág szét., max ha az egyik végébe beletoldasz minimum 20 - 30 centit. Ha egy 900 X 400 mm tartályt veszünk alapul, abba már egy cirka 650 X 380 -as rács belefér, az meg már komoly felület. A füst bevezetés, a fűst visszafordítás és a kémény csonk miatt, veszik el az a minimum 20 - 30 centi a tartályból, de ez elméletben ennyi, gyakorlatilag több lesz a holttér, főleg ha a vizesedényt is belekalkulálod.[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1583 üzenetére
Na az már méretben tökéletes, reméljük hogy falvastagságra is meg van a minimum 3 mm.
A külső szigeteléssel ne aggódj, spaklival lekaparod a nagyját és amikor már méretre ki van vágva rajta minden (ajtó kémény tűztér csatlakozás) akkor fával egy jó nagy tüzet kell benne rakni. Szépen kiég minden szemét és festék belőle, utána csak átdrótkorongozod.
Az enyémen is valami bitang kemény 2K festék volt, de a tűz és a drótkorong lerendezte
Amúgy amint írták MÉH telep egy jó beszerző hely, bár a jó tartályokat gyorsan elkapkodják, de azon kívül úgy is kell még neked vasanyag bőven.
A lényeg hogy ne legyen horganyzott a belseje, azt is lelehet égetni de az bitang nagy meló és a horganygőz ártalmas rendesen.
Ajánlj be az embernek egy 10 -est és hozd el 12 -ért én max 15 -t adnák érte ha minimum 3,5 feles és nem horganyzott
Ekkora mérettel már offsetben is gondolkozhatsz, mint az utolsó videóban amit linkeltem neked[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1589 üzenetére
Égetéssel nagyon nehezen jön le, hegesztési hőfokon szokott besárgulni és párologni a horganygőz és utána le lehet drótkefézni, képzelheted hogy akkor mekkora tüzet kell benne csinálnod. Szinte vörösre fel kell melegíteni a tartályt. Flexel szoktam kis darabokat tisztíttatni a horganytól de az sem egy leányálom, akkora horganyzott tartálynak tuti nem állnák neki
Próba szerencse, de a gazda sem tudja hogy milyen a belseje, esetleg hogy miben volt az a tartály és úgy utána lehetne nézni -
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1591 üzenetére
A klasszikus bojler inkább grillnek való, azok olyan ducik, de egy 80 literes tűztérnek jó lehet.
Esetleg a régi hosszúkás 150 - 200 liter körüli hajdú ami viszonylag "szivar" alakú. De a mostani olasz bojlerek is már inkább nyújtottak, azokat is cserélgetik le az emberek.
Ami még formára jó, az a gázbojler, azok nyújtottak.
Lényeg hogy ne legyen ormótlan, úgy próbálj kalkulálni hogy 100 - 120 centi hosszhoz, 40 - 50 centi átmérő legyen. Persze ettől lehet nagyobb is de az arányokra figyelj oda.
Amit linkeltél az súlyra szerintem olyan 30 - 40 kiló körül lehet, ha 3,5mm falvastagsággal kalkulálunk. -
-
lemmy71
Topikgazda
válasz bandi0000 #1607 üzenetére
Hát azt hogy milyen a belseje és mekkora a tartály falvastagsága, azt csak a jó isten tudja Ha még nem vetted meg akkor esetleg a típusa alapján, megtudod keresni a neten hogy mik a paraméterei. Sajnos ezekbe nehéz csak így belelátni, millió gyártó millió paraméterekkel készíti ezeket a bojlereket. De alakra és méretre szerintem jó
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- Kompakt vízhűtés
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Milyen légkondit a lakásba?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...