-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz beleriand72 #117822 üzenetére
Van olyan belső amibe olyan szelep van amit ki lehet tekerni, de nem lehet kivenni
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz beleriand72 #117825 üzenetére
Meg lehet próbálni oda vissza mozgatni a szelepet hátha kidolgozza magát
BENEFON DELTA--------N8
-
6030D
Ármester
-
Rica
senior tag
válasz beleriand72 #118931 üzenetére
Isten mentsen meg, hogy en adjak tanacsot, de ha otthon elnek, akkor ezt vennem. Kb. fedi amit elmondtal, de hogy 120 kilot kibir-e, azt nem tudom. Az en 72 kilommal eleg jol suhant a nyaron.
Az ev vegeig 250 ala kell mennie az arnak, ha jol tippelek.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
beleriand72
tag
válasz beleriand72 #118934 üzenetére
Várnék néhány tippet, sajnos a kereskedő a saját portékáját akarja eladni/ vevőre sózni. Hiteles ajánlatot talán leginkább az ilyen amatőr/hozzáértő/profi fórumtól várhatok.
[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Rica
senior tag
válasz beleriand72 #118937 üzenetére
Canyon bringakat nezted mar? Ar/ertek aranyban kozepkategoriaban nehez jobbat talalni. Csak a nemet gyarbol tudsz kozvetlenul rendelni. Az alu vazaikra 6 ev garanciat adnak, tehat nem a harom ev utan elfarados technologia. Itt egy pelda abban az arkategoriaban, amit te keresel.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz beleriand72 #119570 üzenetére
Méltán neves márka,innen lehet vásárolni.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
válasz beleriand72 #119570 üzenetére
Canyont csak közvetlenül tőlük, a weboldalukról rendelhetsz. Nem forgalmazzák sehol ezért is vannak jobb áraik.
Nekem is Canyonom van és nagyon elégedett vagyok vele (igaz nem Pathlite).Més que un club!
-
Because
őstag
válasz beleriand72 #119577 üzenetére
igazából a helyi kereskedőkhöz valahogy el kell jutnia és ugyan ezt az utat járja be. csak a boltban még mellé számolhatsz a "tárolásból adódó karcokkal"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem tudom,hogy ez a beleriand72 mennyire illik rád,de alatta az (újonc) biztosan igen. (majd Napfénysüti megnyugtat. )
(#119578) Because ...pontosan,hisz amíg a váz meg a főbb alkatrészek valahonnan távol keletről érkeznek a német gyárba,addig még mindig onnan Paksra lesz a legrövidebb út amit még megtesznek.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
Vegyél Baddog-ot, az közel van.
Szakbarbár: A kerékpáros nem fizet adót, <...> Azt még nem tudtam eldönteni, hogy használhatom-e az utakat ha nekem van kocsim, motorom és biciklim is.
Szerintem ne fizess inkább adót.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz beleriand72 #120269 üzenetére
Egy szavazat a Kelly's-re.
-
flash-
veterán
válasz beleriand72 #120269 üzenetére
én ennyiért nem vennék cross-trekking bringát..
ezeket a gépeket nem versenyre használja az ember, szóval bőven elég egy alivio hajtás-váltás..én nagyon zúzom a trekkingen a négyszögtengelyes hajtást,tényleg szét hajtom, de semmi baja,toltam már bele 5000km-ert ,és még mindig patent, nem látom miért lenne jobb az integrált bele..egy trekkingen nem lehet lehajtani egyszerüen,bőven elég...
másrészt az hogy mindkettőn suntour villa van, ami hát nem egy minőség...én a helyedbe ezt venném meg:
[link]
és mellé egy Rock Shox Paragon Gold villát..[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz beleriand72 #120580 üzenetére
Küldtem neked pár napja üzenetet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz beleriand72 #120580 üzenetére
Ilyenkor egy-egy link számottevően meggyorsít6ná a válaszadást.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz beleriand72 #120592 üzenetére
A Kelly's kissé jobb felszereltségű.
-
kacsyx
aktív tag
válasz beleriand72 #120592 üzenetére
Cube Cross-t használtam bő 3 évig, leírom a tapasztalataimat. Én 250-ért vettem kiegészítőkkel együtt újonnan, SLX-XT felszereltséggel, egy jobb rugós Suntour teleszkóppal. Alapvetően egy nagyon jó mindenes biciklinek tartom ha korlátaival tisztában vagyunk, pláne ha városban használod főleg. Azonban szerintem nagyon nem éri meg 350 ezer Forint körül kiadnod egy cross bringára. Írtad, hogy az anyagi része nem számít, de akkor sem éri meg, csalódni fogsz benne amint átülsz mondjuk egy gravelre.
Hiába van a Kellysben 75 mm-es levegős teleszkóp, édeskevés terepezésre és teljesen felesleges aszfaltra. Csak plusz súlyt cipelsz a semmire. Egy karbon villás gravelre váltottam a rugós-egyenes kormányos crossról és semmivel sem rosszabb az úthibák elnyelése, sőt. Guminyomással játszva és a koskormány miatt ugyanazt el tudod érni, cserébe harmad akkora a súly elől, plusz ott van a koskormány által nyújtott többlet fogási lehetőség.
Aránylag jó tempót lehet tartani egy cross-trekkinggel is, mentem párszor országútisokkal együtt, de ha odalépnek igazán, azt már nehéz lekövetni. Ha sebesség kell, nem ez a jó választás.
Apró kavicsokon, rossz földutakon el lehet tekerni vele, de ez a teleszkóp köves utakra kevés lesz vagy sűrűn fogsz orra bukni. Ehhez a felhasználáshoz MTB a jó, nem cross.
350 körül már kapsz gravelt, amelynél általában ugyanúgy 44 mm-ig tudsz beletenni külső gumit, cserébe könnyebb, jobban mászik, alacsonyabban van a súlypontja, kényelmesebb a fogása.
Nyilván a te döntésed, ha a pénz nem számít, akkor mindegy, de előbb-utóbb úgy is kevésnek fogod érezni és váltani fogsz célbringára. -
Runner_fxr
Ármester
válasz beleriand72 #120671 üzenetére
Miért ne lehetne vele kerékpározni? Attól mert imbolyog a sor még lehet vele menni. Most arról vitatkozhatunk, hogy egyáltalán miért kerülhet boltba egy ilyen Shunfeng szintű cucc, szerintem sem lenne szabad amúgy, mert a minősége az alap elvárásokat sem teljesíti. De van rá igény, mert sokan meg nem képesek elfogadni azt a tényt, hogy normális minőségű kerékpár az 120-150-től indul.
-
emiki6
veterán
válasz beleriand72 #120686 üzenetére
Igaz, a +27% még egy púp a hátunkra, mintha nem lenne már így is elég... :/
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
zoli03
őstag
válasz beleriand72 #120710 üzenetére
Engem nem. Térkövet szinte hibátlanul vissza lehet rakni javítás után, ami itthon nagy előny. Beton alapra rakva a buszmegállóban sem süllyed meg a busz alatt. Persze országútival lehet zavarna, de azzal nem sokat megyek térköves utakon.
-
bunddog
tag
válasz beleriand72 #121480 üzenetére
A Cube (féket leszámítva) mindenben jobb és ajánlottabb is. Így hogy egy árban vannak szerintem nem kérdés hogy a paragon a jobb választás suntour-ral szemben.
-
flash-
veterán
ha nagyon ritkán mennél terepen nem biztos hogy akkor érdemes teleszkópos gép...
amúgy meg ez olcsóbb,
(rock shox teló, integrált hajtás ez is,bár a fék az belépő,de aszfaltra bőven elég...)
[link]ha nem kell teleszkóp és integrált hajtás akkor még 100ezret is meg tudnál spórolni(átlaghos felhasználsára nem igen kellenének szerintem..)
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Egy szavazat innen is a Cube-ra.Hajtómű,váltás és teleszkóp jobb/drágább,a fék gyengébb,de oda elég az a fék is.
(#121484) flash- ...nagyon csoidálkoznék ha fizikailag is létezne az a kerékpár,László kerékpár nem nagyon izgatja magát frissíteni a honlapon a készletet. ...amúgy meg egyértelműen jobb vétel lenne mint a másik kettő.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Ennyiért vegyél egy karbon montit. [link]
Toobee: gyakorlatilag csak a belsőnek keresel helyet? Milyen kulacstartód van?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
StLui
veterán
válasz beleriand72 #121492 üzenetére
"Cél a jól felszereltség, a kategória határainak kihasználása miatt."
Ezt csak én nem értem? Milyen jó felszereltségre gondolsz, váltó, teló, ilyenek, vagy sárvédő, lámpa, csomagtartó? Előbbi minden kategóriában van, utóbbi csak a trekkingekre jellemző.Mire nem jó az a sokkal jobbnak tűnő KTM mint amiket te linkeltél? Ez tényleg érdekelne, mert én nem értek azért különösebben hozzá.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
Ármester
válasz beleriand72 #121492 üzenetére
Rendben, bár egy aszfalt gumival szerintem ez jobb bármelyik crossnál. Illetve ebből lehet csinálni XT-s,
levegősbringát (közben megnéztem, ebben a levegős 30-as teló van!), azokból nem lehet könnyű, karbon vázas montit, ha úgy hozza a kedv.StLui: gondolom a váltó, hajtás, telóra gondol.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz beleriand72 #121497 üzenetére
Még most sem értem miben kedvezőtlenebb számodra az a KTM, ahhoz képest amiket te linkeltél.
Illetve mástól is kérdezem mire jobb egy cross bringa mint egy MTB aszfaltosabb gumikkal?Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
FIREBLADE78
addikt
Vegyél montit. Kicsit simább gumit rá és csókolom. Ha az a lényeg,hogy fogyni akarsz akkor pláne jó a monti. Nem a sebesség a lényeg ennél a szempontnál,hanem a teljesítmény. Aztán ha terep is érdekel. Raksz rá egy durvább külsőt és ennyi. 2 az egyben bicaj.
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Runner_fxr
Ármester
A Cross bicaj szerintem egy teljesen jó kategória, én is szeretem az enyémet, bár nem egy túl komoly darab: [link]
Tervezem, hogy kap egy integrált hajtást, amúgy ezen kívül minden okés vele. Nagyon jól halad, sportos, de nem túlzottan kényelmetlenül. Egy hasonló felszereltségű montinál mindenképpen haladósabb, akkor is ha a montira is Cross gumit teszel. Ha kell rá csomagtartó, pálcás sárvédő, nagyon könnyen felszerelhető rá.
Általános városi közlekedésre el sem tudok képzelni ennél jobbat. Még a jobb minőségű földes utak is beleférnek, bár azért itt észnél kell lenni a kanyarokban a gumi miatt, pláne ha magasabb nyomásra van fújva.
Viszont azt soha nem szabad elfelejteni, hogy amint konkrétan erdei terepere tévedsz vele, akár enyhébbre is, pillanatok alatt eléri a határait. Tehát itt alapvetően egy aszfalt bringáról van szó.
Ha konkrétan terepre is mennél vele, akkor felejtsd el, és csak is monti, amúgy szerintem szeretni fogod ha veszel egy minőségi darabot. -
bringasisti
őstag
válasz beleriand72 #121689 üzenetére
Én egy kicsit másképp látom. Nyilván azért vényköteles mert nem játék
BENEFON DELTA--------N8
-
emiki6
veterán
válasz beleriand72 #122848 üzenetére
Mindegyik bigyáz a házra, amelyik jól gumírozott.
A legdrágább abus a legbiztonságosabb.
Nehéz válaszolni, mert nem ismerjük a bringa értékét, azt hogy hol, mennyi időre kötnéd ki, mennyire veszélyeztetett, stb."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
6030D
Ármester
válasz beleriand72 #122956 üzenetére
Haverom ott szakács, bár a kiszállítós részlegen.
-
StLui
veterán
válasz beleriand72 #122956 üzenetére
ország legjobb étterme
Kicsit túlzás, de nem rossz hely, de pl Dunabogdány Napraforgó szerintem jobb, és az sem top, mindkettő kicsit nagyipari lett mára. persze itt a középkategóriás emberi árú éttermekről beszélünk, mert nyilván van sok sokkal jobb ezeknél, többszörös áron is általában.
Ott van még Esztergomban a Vaskapu étterem is pl... Patak közelében Morgó étterem (a kisvasút állomása is) a sokat enni szeretőknek a gigantikus többszemélyes tálaikkal (is)[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz beleriand72 #122961 üzenetére
Ha környék, itt akkor már z amit látsz legalább a teraszról, akkor Vaskapu, esztergomi panorámával, majd Napraforgó dunai panorámával, Patakból semmit nem látsz csak ha ki ész a már zárt teraszról akkor a kisvasutat.
Hasaggymeg: Ha átlagos azt jelenti középszar, akkor gond, de talán egyre több helyen eljutunk egy elfogadható szintre. Sokáig utáltam beülni itthon egy étterembe mert kinézhetett akárhogy könnyen lehetett borzalom a kaja. Ellenben Ausztriában, mindenhol megkaptál egy egész jó minőséget, akárhová beültél. Talán ez kezd nálunk is megjelenni, ráadásul kicsit több kreativitással. 10-20 éve Patak kiemelkedett, majd vagy utolérte az átlag vagy süllyedtek kicsit (a mennyiség miatt esetleg), nem tudom megítélni, vittünk kétszer tőlük karácsonyi halászlét is, de a második után nem mentünk többet. Majd mostanság megint betértünk, és jól estek a kaják amit adtak.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz beleriand72 #123371 üzenetére
Igazából az egy dolog, hogy ronda, de aki sokat zötyög vele (outi, monti), annak előbb utóbb vagy zörögni fog, vagy lenyitódik magától. De főleg ronda!
Ha már sárhányó: ilyen van valakinek? Olcsó megoldás 26 "-hoz, ami a teljes kereket fogja?
Jester01: van 28 "-ban is, egész jónak tűnik az olcsó kategóriában.
-
ivana
Ármester
válasz beleriand72 #123371 üzenetére
A kitámasztó egy motorra való dolog, a bringát inkább döntöm földre, ha más nincs. A kitámasztós bringát baromi könnyen feldönti a szél, felesleges súly a kitámasztó és simán elképzelhető, hogy kinyílik útközben.
-
emiki6
veterán
válasz beleriand72 #123376 üzenetére
Nekem relatív hosszú kitámasztóm van, ezért kicsi a bedőlés, de ez vársoban jó, mert kikötésnél mindig használom a a támasztót, hogy a korlát ne sértse feleslegesen a vázat.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
StLui
veterán
válasz beleriand72 #123530 üzenetére
Majd megint kiderül milyen drága a festék, amit felkennek a meglévő aszfaltra, 1milliárd/km
-
jjeahh
nagyúr
válasz beleriand72 #124268 üzenetére
Talpfüggő szerintem. A Dachstein bakancsom talpát 2-3 hónap alatt megette, a Lowa, Volcom, Superdry cipőimen meg egyáltalán nem látszik a szegecsek nyoma.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zsohi
őstag
Nalam a Nike futocipo talpat a Nukeproof Horizon pedal rovid idon belul szettepte es allando jelleggel csuszkalt le rola a labam. A deszkas cipo jo megoldas lehet, de mas feluletre szantak.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
jjeahh
nagyúr
válasz beleriand72 #124271 üzenetére
Én nem tudom, mert bringás cipőm nincs (még).
De amúgy ez engem is érdekelne, hogy sétálás közben milyen, meg mi a trükk ezekben, miben különböznek egy normál deszkás cipőtől. Meg az is érdekelne, hogy létezik-e belőlük extrém jól szellőző nyári verzió, mert én ezeket az agyon szivacsozott deszkás cipőket nem bírom 35-40 fokban és egyre nehezebben hiszek az izzadtság elvezető meg ilyen-olyan hi-tech párologtató betétekben. Idén és tavaly is egész nyáron ilyeneket hordtam: [link], [link], stb., ezek nem rosszak és frankón szellőznek, de a talpuk nagyon vékony-hajlékony, ezért hosszabb túrákon néha picit fáj már a talpam bennük.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Runner_fxr
Ármester
Én is rengeteget tekertem sima sport cipőbe. Végül is egy minőségi, éles szegecses platform pedál az utcai cipőhöz is jól tud tapadni, csak sajnos elég hamar szétszedi a talpát. Sokáig én sem gondoltam rá, hogy szükségem lenne egy rendes bringás cipőre, de aztán vettem egy Five Ten Impact-ot, és rájöttem, hogy azért ez más világ. Sokkal jobban tapad, a merev talp miatt sokkal jobb tekerni, és annyira masszív a cipő, hogy ha bele is rúgok egy kőbe, vagy bármibe alig érzem. Míg sportcipőben elég sokszor lilult be a lábujjam, mert belerúgtam valamibe. A talpán alig látszik a szegecsek nyoma. Átmenetileg fent hagytam a bringán a gyári, gagyi műanyag platform pedált, csak amíg megjön a Hope, és még ez a gagyi pedál is egész használható a Five Ten cipővel.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz beleriand72 #124379 üzenetére
"napsugárzás radioaktív hatásai" ez nekem új. Meg mondjuk a földből szivárgó radon is.
-
gabro0
őstag
A földkéregből kikerülő anyagokban, így az építőanyagokban is ugyanúgy jelen vannak a radioaktív izotópok, ezért aki sokat tartózkodik zárt térben, az nagyobb sugárzásnak van kitéve. Évenként megközelítőleg 3mSv-t jelent ez Magyarországon, ami egy mellkasátvilágítás kb. fele. Nincs mitől tartani
-
Because
őstag
elég csak a GSM a zsebedben és a millió egy 2,4GHz-es vezeték nélküli kütyü.. aztán máris egy mikróban vagy pedig senki se szeretne valójában ott pörögni XD
[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz beleriand72 #126179 üzenetére
Komolyabb mobiltelefon el se jut addig a szintig.
Azért van nagyon sok de egy belépő és egy csúcs között de csak hozzáértő kezében amúgy egy belépő dslr-ben is jóval nagyobb az érzékelő és jobb képfeldolgozó egység van mint a valaha készülő legjobb telefonban ezáltal még a 15 éves dslr is sokkal részletesebb jobb képet készít hiába kevesebb a pixel az érzékelőn.
Középszintű céleszközt dslr és milc gépet nem kell hasonlítani telefonokhoz közelébe sincs A 30D-d még iphone vagy galaxy stb. 100-at is játszva verni fogja végeredményben.
Trialboj: Most Note 9 nem a kamera miatt...
Örülök ha nincs nálam kamera vagy fotóseszköz mert akkor bringázom és nem dolgozom.[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
ZolkoW
őstag
válasz beleriand72 #126184 üzenetére
Én azt érzem, hogy az olcsó kompaktok szintjét simán hozzák a jobb telefonok, pedig azt várnám, hogy a céleszköz többet tud.. Mintha a kompaktok megálltak volna valahol 8-10 évvel ezelőtt, és csak a telefonok fejlődtek volna.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz beleriand72 #126225 üzenetére
Eddig én is ezt nézegettem, viszont valamelyik tesztben olvastam, hogy a derekánál a szivacsozás hosszú távon kényelmetlen, meg az Osprey sisakrögzítő megoldása jobban tetszik... Esetleg még ránézhetsz erre is, szintén hálós elvileg jól szellőző hátizsák.
[ Szerkesztve ]
-
pittlaren
csendes tag
válasz beleriand72 #126225 üzenetére
Tesztekben jókat írnak erről is, de nekem jobban bejön az Osprey-féle fémkeretes megoldás, mint ezen az vastag szivacsozás a derék, illetve vállrészen. Hosszútávon nem tudom elképzelni, hogy ott ne izzadjon alá a delikvens.
Nyilván, a legjobb, ha egyáltalán nincs szükség hátitatyóra, ám ha kell, szerintem sokat dob a komforton egy viszonylag jól szellőző zsák.
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest