Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Vasinger! #6280 üzenetére

    Kerékpár ipar nagyjából a marketingről szól, lásd a mostani 29-27,5 vonalat. Ezért a gyártóknak nem feltétlen azt kell nézni, hogy mi ami tényleg jó, mert megfelelő nyomással úgyis azt veszik az emberek. Innentől kezdve, ha te lennél a gyártó, milyen terméket reklámoznál? Amiből 100km-en elfogy 1ml, vagy amiből 400km alatt fogy el 1ml? (miközben neked az előállítási költség lényegében ugyanannyi... )
    Továbbá az iparág elég teljesítményszemléletű (lásd gramm mánia), ami szép és jó dolog, de az átlagembert nem nagyon érinti (gyakorlatban). Szóval lehet, hogy az olajjal 50km-en nyersz 1 másodperc előnyt, ami a profi sportban számít(hat) (cserébe 150km-enként újra kell kenni). És mivel a profik ezt használják, könnyebb marketingelni, ezt tolja mindenki.
    De jó eséllyel még lehetne ilyen érveket sorolni... népszerű nem feltétlenül jelent jobbat, főleg nem minden felhasználásra :)

    (#6249) Toomy:
    "4000Ft -ért egy rozzant mountit amivel már mindenféle komolyabb edzettség nélkül nekimentem az országnak össze vissza"
    Pontosan erre gondoltam :) Korábbi hsz-eidből ha jól emlékszek már ekkor is 100-200km-es túrákat is mentél. Nyilván ez nagyon más alapot jelent ahhoz képest, hogy ha valaki gimis tesiórákon mozgott utoljára "komolyabban" a mostani kezdés előtt (én :B)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák