Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Tüzi #22828 üzenetére

    Egyszer egy ismerősöm ötletesen megfogalmazta, hogy mi a baj a modern olimpiákkal:

    Az érmeket azok kapják, akik a leggyorsabbak, legerősebbek és legszívósabbak, nem azok, akik a legjobban megérdemelnék.

    Na most nem azt mondom, hogy az angolna érmet érdemel, de szerintem azzal semmi baj ha ilyenek is részt vesznek az olimpián.

    De egyébként érdekes volt Angel Heredia, a leghíresebb doppingbáró egyik kijelentése is miután lebukott és börtönbe került. Ő a saját elmondása szerint soha nem adott a sportolóinak szteroidokat, ő csak kiküszöbölte a biológiai adottságokból adódó hátrányokat és nem ért egyet a NOB-al abban, hogy ez a versenyzők esélyeit rontja. Szerinte a biológia az ami egyenlőtlenségeket szül a versenyzők között, ha ezeket kiküszöbölnék, akkor onnantól többet számítana az edzés minősége, mint a test amivel születtél.

    Én nem állok sem pro sem kontra ehhez a véleményhez. Szerintem nincs baj azzal, hogy sportoló és sportoló között már a fogantatás pillanatában eldőlnek a különbségek. Viszont mégis van abban valami, hogyha elméleti síkon sikerülhetne a biológiai különbségeket csökkenteni, akkor ott jobban érvényesülne egy sportoló mentális akarata és edzésének minősége. De azért egy ilyen mesterséges sportvilág sem lenne jó, elvégre nem vagyunk droidok.

Új hozzászólás Aktív témák