Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz fpeter07 #21980 üzenetére

    "Ezer meg egy veszélyes betegség van, ha nem mozogsz/rosszul táplálkozol civilizációs betegséget kaphatsz, ha túl sokat, akkor izom, illetve ízületi problémák jelentkeznek."

    Sokszor az emberek csak végletekben tudnak gondolkozni és azt hiszik egy tátongó sötét lyukon kívül nincs semmi a szélsőségek között. Azt hiszik vannak kövérek, meg tökéletesen kidolgozott testű élsportolók. Hát én ismerek élsportolókat és semmi pénzért nem cserélnék velük testet. Hát még étrendet.

    De van a környezetemben olyan profi testépítő aki rizsen és csirkén kívül semmi mást nem eszik, maximum egy marék vitamin tablettát. Cukor nyista, zsír nyista, vörös húsok nyista. Azt hiszi, hogy a teljes megvonás és a túlzott bevitel között nincsenek fokozatok... És szentül hiszi, hogy milyen egészséges étrendje van.

    De érdemes megnézni az olaszok diétáját. Az ilyenek szemével ők mindenféle "szemetet" zabálnak, holott a világelső Japánnal vetekednek a várható életkor tekintetében. Szénhidrátok, cukor, zsírok? Kit érdekel ha közben kellően kiegyensúlyozott az étrendjük mellé. Meg ne feledjük: Mértékletesség!

    "Már a vitaminhiány is igen súlyos tüneteket tud okozni"

    Ahogy a vitamin túladagolás is. Ez is modern betegség, amióta megjelentek a tablettás vitaminok, vannak akik pánikszerűen az előírt ajánlott mennyiség többszörösét veszik magukhoz naponta. Egy ismerősöm C-vitamin bogyókat szed, ajánlott napi adagja 1 tabletta, betegség esetén kettő. Ehelyett ő napi 5-6 tablettát vesz be az év minden napján. Azóta állandósult nála a hasmenés (amit szerinte az okoz, hogy nem visz be elég C-vitamint) és már vesekövet is távolítottak el.

Új hozzászólás Aktív témák