Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Magánvélemény az Insta 360 OneX kameráról.
    Árban a fekete goproval van harcban, minőségben viszont még messze áll tőle, szóval aki a rövid verzióra kíváncsi annak nem ajánlom, semmilyen sporthoz, még a 1080p felbontás is elég gyengére sikerül, annak ellenére hogy a kamera 5.7k felbontásban rögzít a gopro 4k felbontásával szemben, csak előbbi ezt 360 fokban utóbbi meg kevesebb mint 180fokban teszi.

    Aki viszont ráunt a tömeg videókra, amivel tele a net, annak jelenthet némi extrát, mivel sokkal szabadabban lehet vele dolgozni. Sisakra felfüggesztve 360 fokban bármit bemutathatsz, mellkaspánton még nem próbáltam, szerintem ott már eléggé be vagy határolva, viszont van hozzá egy érdekes deréköv, amivel olyan hatást lehet kelteni mintha egy drón követne, és ez kva király. Persze ez csak szabadban, hegy tetején stb használható, mert a kamera nagyon törékeny, 2 lencséje van, és semmi védelem rajta, ha megkarcolod game over.
    A legnagyobb ficsőr, hogy képes real time, kivágni a botot amivel fogod v rögzíted, így érhető el a fentebb említett drón v madártávlatból való videózás. A másik nagy előnye pedig a flowstate stabi amiben jelenleg ők a királyak, ezzel a legszarabb útviszonyok is kiegyenesednek, igaz sokszor beremeg tőlük a felhőzet.
    Másik hátrány, habár ez a többi akciókameránál is jelen van, hogy nem csak a rázkódást egyenesíti ki, hanem MINDENT, 2 méter mély hullámvölgyes részen mentem keresztül, gyökerekkel tarkítva, nagyon nagy élmény megélni, de a videón, semmi sem látszik belőle, úgy tűnik, mint egy sima pump track, szóval az éles kanyarokat leszámítva nem sokat ad vissza a valódi élményből.

    Egy előny, hogy telefonon is szerkeszthető a videó, nem omlik össze, egész stabil, és sokat spórolhatsz vele, mert gyors és egyszerű, a számítógépes szerkesztéshez képest, amihez erősebb gép kell, és türelem hogy megtanuld használni a 360 vr plugint.
    Szélzaj az rettenet nagy, és nem tudod megoldani, mert ha ráragasztasz valamit az belelóg a videóba.
    A kimentet minőség 2019ben gyengécske, ha jó anyagod volt, és szépen megvágtad maximum elfogadható kategóriába sorolható, a weboldalon bemutatott videók is mind nagyon piciben vannak kimentve, nem véletlenül, instara tökéletes, fb már kérdéses, youtubeon elvérzik.

    Csak annak ajánlom, aki megunta a sima videókat, és kicsit unatkozik, a tanulási folyamat érdekes, viszont problémásnak is nevezhető, mert az első pár alkalom nem úgy fog összejönni ahogy vártad.
    És az utolsó de igen fontos hátrány, hogy sötétebb helyeken hamar zajos, és homályosabb lesz a kép, utóbbi a mozgástól, tehát erdő mélyén ahol kevés fény van, vagy csak felhősebb napokon ez gond lehet.

    A kamerával amúgy sok különleges dolgot lehet művelni, ami már nem kapcsolódik a bringázáshoz, habár aki kreatív az erdőben vagy szebb helyeken is ki tud sajtolni belőle valami érdekeset, dronnal kombinálva is igen izgalmas.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák