Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz haarmaan #130115 üzenetére

    Üdv a klubban, jó válogatást a gépek között! Nálam is volt sok nézelődés a vásárlás előtt. Nálam a Stumpjumper ott esett ki, hogy jóval drágább mint a Canyon, de cserébe még a felszereltsége is gyengébb és a geometriája is visszafogottabb.

    Persze csak a saját szemszögemből tudom véleményezni. A likelt specin az NX hajtás van, ami jóval nehezebb súlyra és a legkisebb fogaskerék hátul 11 (míg a GX-nél 10). A kettő között váltás nincs mert a GX, X01, XX1 azok XD hub-osak, addig az NX az standard Shimano hub-ra megy fel, tehát hátul sose lesz azon a keréken 10-es fog, ha később fejlesztenél. Ugyan 1 fog különbség, de az valójában 10% és érezhető. Illetve egy kevésbé intenzív terhelésre kitalált fox 34 van benne a canyonokban lévő pike és fox 36-okkal szemben.

    A Spectral 7 és 6 között elég sokat vacilláltam, itt azt hiszem az árkülönbség már nem akkora, hogy akinek az egyik belefér, akkor a másiktól se fog feltétlen csődbe menni. A különbség úgy tűnik, hogy a 7-en karbon az első háromszög (a hátsó szintén alu), ami miatt 120g-ot spórolnak a vázon. Ez nekem nem tűnt nagy súlyelőnynek. Illetve más a felfüggesztés. A CF 7.0 az RS Pike és RS super deluxe. Az AL6.0-ban viszont elől fox 36-van (amiből van 180mm-es is), ami már enduro villa, míg a pike az trail kategória (a 160mm már a teteje). A fox 36-nak a megfelelője inkább az RS lyric. A hátsó felfüggesztésnél ilyen határozott véleményem nincsen.
    Egyébként fox felfüggesztésem még korábban nem volt, így ezek miatt inkább a 400g-al nehezebb AL6.0-át választottam. A CF 8.0 az shimano 2x11, tehát a szorzó miatt kiesett, a 9.0 pedig már tényleg drága.

    A 2017-es modellek még más gemetriával készültek, azok inkább am/trail jellegűek voltak meredekebb fejcsőszöggel, míg 2018-tól az új vázzal (máshogy csatlakozik a hátsó felfüggesztés is) már modernebb és enduro orientáltabb laposabb fejcsőszöges fun bike lett belőlük. Ez sajnos a súlyon is látszik.
    Most azt mondom nagyon jó bringa, valószínű nem véletlen ez az egyik best seller-jük.

    Szóval jó nézelődést és agyalást!

    A Neuronod nagyon tetszik, az a váz forma iszonyat vagány. Tekerhetőségre biztosan jobb mint akár a stumpjumper akár a spectral-ok és azért elég sokat elbír. Kérdés milyen felhasználás felé mész mostanában. Nekem úgy tűnik, hogy a Canyon méret ajánlása elég jó, nem véletlen ajánlják a magasságodhoz a 29" és M-es vázat, attól ne félj. Ha viszont ugri-bugrizni akarsz, akkor értem, hogy miért tartasz a 29"-tól és miért nézelődsz a Spectral - Stumpjumper vonalon.

Új hozzászólás Aktív témák