- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Júniusban Magyarországra érkezik a Tecno, a fejlődő piacok egyik kedvenc márkája
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
- Közönségkedvenc Galaxy vált One UI 6.1-re
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Olcsó és visszafogottan elegáns kompakt AIO jön az ID-Cooling berkeiből
ph Az előzetes tesztek alapján korrektül teljesítő modellnek nem kenyere a cicoma, és akár titkos favorit is válhat belőle a kategóriájában.
-
Skull and Bones - Egy hétig ingyen játszhatunk vele
gp Az önjelölt kalózok ránézhetnek az Ubisoft játékára, hátha valaki úgy dönt, hogy megvásárolja azt.
-
Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
ma Renderképek mutatják meg a Samsung júliusban megjelenő új felső kategóriás okosóráját.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norby_42
aktív tag
válasz #13880064 #51165 üzenetére
Lehet PID (van is rá példa) de több paraméter van, amit nem lehet így kontrollálni, például a fej hőmérséklete.
Igazából egyszerre számít a víz és a fej hőmérséklete, ebből a fej csak külsőleg vihető lefelé, vagy kivárással, de megy felfelé, magától is, és minden csapolásnál.Nem kell sokat húzni vele, és akkor nincs gond
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
-
norby_42
aktív tag
Próbálta valaki már a Kapuczineres Zambia Buni-t?
Tegnap bontottam, ma reggel húztam belőle a Pavonin. Mangót ugyan nem érzek, de tényleg van valami (túl)érett gyümölcsös benne. Semmi savanyú, semmi keserű, finom.Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
Hátha:
keresek Pharos, esetleg Lido darálót.Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
-
norby_42
aktív tag
válasz freaghill #64937 üzenetére
Így van, egy La Pavoni, és egy Pharos daráló. A képen látható elekronika nagyjából egy merülőforraló szintje. Ennek ellenére remek kávékat készítek, és roppantul élvezem
És még valami: ha valaki azt mondja, hogy a daráló számít igazán, akkor higgyél neki. Döbbenetes, mennyivel másabb ezzel a darálóval a kávé (egy Zassenhaus Quito-t váltott)
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
Régi Pavonihoz hol érdemes tömítés készletet venni? Itthon nem találtam teljeset, még ez tűnik a legjobbnak : [link]
Nem akarom, hogy szétszedéskor derüljön ki, valami még kell.Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz cotagg #66279 üzenetére
Megígértem: La Pavoni - ahogy én használom.
Fontos, hogy ez nem Szent Grál, nekem így jó, másnak máshogy, még ugyanilyen gépen is akár. Az a lényeg, hogy legyen egy működő rutin, amit pontosan tudsz ismételni, így a nagy meglepetések elkerülhetők. Ha meg a kávé miatt alakítani kell, akkor csak egy ponton kell változtatni.
A gépem egyébként kb. a 80-as évek közepéről való: nincs nyomásszabályzó, csak a szelep, meg a kétállású kapcsoló.
Mindíg ugyanaddig töltöm fel vízzel, és nyitott gőzcsappal kapcsolom a II fokozatra. Ez azért jó, mert kimegy a felesleges levegő, és hallom, mikor érte el a szükséges hőfokot. Ilyenkor csapolok egy csészényit (a fej ekkor kezd el rendesen melegedni), elzárom a gőzcsapot. Szépen látszik, hogy megy fel a nyomás, 0.8-tól hallani a szelepet, 0,9-ig hagyom, aztán átkapcsolom I fokozatra. Innentől van a változtatható rész, melegszik a fej. Lehet nézni hőmérsékletet (van rajta csík, volt digitális hőmérő is egy időben) vagy időt. Van kávé, amit rögtön lehet húzni (Rome), van aminek kell 40 mp (Java Mix) volt aminek 1,5 perc is kellett (Sidamo). Leveszem a szűrőtartót, belerakom a szűrőt, félig felhúzott karnál felcsavarom, teljesen felemelem. Lenyomom addig, amíg pár csepp nem jön, visszaemelem, számolok kb. 10-ig, aztán egy mozdulattal lehúzom. 15 g kávéból így kb. 30 g ital lesz, ez szerintem dupla ristretto.
Én egy kávét iszom egyszerre, de most megnéztem. Ha várok pár percet, hogy elmenjen a nyomás, kiveszem a szűrőt, és elmosom a szűrőtartót hideg vízzel, akkor visszarakva levihető a fej hőmérséklete. Persze rá kell indítani, mert a nyomás is leesik, de az pár pillanat, azalatt nem melegedett nagyon a fej. Szóval elméletben tudnék két ugyanolyan kávét húzni emberi idő alatt, mondjuk 5 percen belül.Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz jack B. #66582 üzenetére
Azért erre valszeg kell költeni...
Tényleg, tegnap megjött a tömítéskészletem a theespressoshop.co.uk-ról. Azért ezt választottam, mert minden volt benne, ki is cseréltem a fejben az összes tömítést. A rutin hiányzott, de egyébként nem nehéz, és végre nem ereszt a fej.
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz tariattila #67020 üzenetére
Én minden reggel Pavonival kávézom, pedig messze vagyok a zen állapottól
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
Ha valakit érdekel, nagyon olcsó Pharos: ebay
Szerintem még az első, sorszámozott verzió, amit kézzel szerelt össze Doug.(Szerk.: utánaszámoltam, áfával, vámmal már nem olyan jó)
[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
-
norby_42
aktív tag
válasz Peti...(16v) #72401 üzenetére
Akkor világos. Régen én is abból ittam, de a mostani kedvenc csészéimben elfér a dupla.
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz mdav88 #72476 üzenetére
Képzed, van egy ismerősöm, akinek vittem kávét a sima kotyogósába (kézi darálóval daráltam neki) és teljesen elégedett. Már beszereztem neki a következő adagot, Pin-Up lesz.
Szóval sima kotyogós+friss darálás is lehet a következő lépés. Megkóstoltam egyébként, nem egy csúcs, de meg lehetett inni cukor nélkül.Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
-
norby_42
aktív tag
válasz simi.esp.28 #73259 üzenetére
Az IMS felsőszűrő számít valamit? Én próbából kosarat vettem, de a gyári pont olyan jó.
Eat pasta, run fasta
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs