- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Netfone
- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Bemutatta első fejhallgatóját a Sonos
- Bugfix van, magyarázat nincs az iOS-ben újra feltűnő, korábban törölt fotókra
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- Magisk
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Hirdetés
-
Leszavazta az ötleteket az Amazon, de jöhet az AI-alapú, havi díjas Alexa
it A befektetők a cég kérésére minden fontos és jelentősnek tűnő javaslatot elutasítottak. Jöhet azonban a havi díjas, AI-alapú Alexa.
-
Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
ma Kínában más néven már startoltak, az európai árak magasabbak, de elviselhetők.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz PeterAgos #26361 üzenetére
Blue mountainnel tanulni azért kemény. De legalább nem mondják rád, hogy csak Brazil csokist tudsz pörkölni
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
-
Toobee
veterán
válasz PeterAgos #58771 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Ha minden igaz holnap meg is jön, aztán be is üzemeljük. PY Get Up szokott lenni az automatában, de majd mutogatom a többi kofít is a többieknek. Végre a komolyabb kávékat is tudjuk majd főzőcskézni bent Amúgy király kis főnök, ~500k-t gyorsan eltapsoltunk gépparkra.
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz PeterAgos #68492 üzenetére
a vízterítő blokk cseréjével, talán egy régi faema family-ét használtam fel. de fragola nemrég árult pont olyan gépekhez csinált gaggia vízterítőt (esztergáltatott párat), kérdezz rá nála, hogy van-e még, és ha igen, repülj rá -- biztosan jobb lesz, mint bármelyik alap faema stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jalos
csendes tag
válasz PeterAgos #68984 üzenetére
Ha már tartály: éppen a héten mikrotunningoltam a gépet (nem mondjuk ki: lelit gilde-t): a Luminarc Quadro kancsók (konkrétan a 2l-st tettem bele, de a kisebbek is jók) mélységre éppen beleférnek a műanyag tartály helyére, magasságban és szélességben még marad hely.
Azért jobb érzés ha a víz üvegtartályban csücsül.
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz PeterAgos #68992 üzenetére
A régebbi modelleknél olvastam hasonló problémáról, az újaknál nincs büdi műanyag szaga. Ennek ellenére a Gildán én is kiváltottam a gyárit, de a Victorián, ahogy Te is tudod, csak a vízszint érzékelő kiiktatásával lehet másik tartályt használni. Azért töröm a fejem egy trükkös megoldáson.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz PeterAgos #70002 üzenetére
Szia,
[link]
6:30-nál látsz a kiömlő csőrben egy cikkcakk alakú fém lemezkét. Mindössze egy csillagcsavar tartja.Javaslom, hogy a popcorning elkerülése miatt a fekete műanyag behordó csigát is szedd ki a garatból. Ehhez egy megfelelő méretű csőkulcs kell. Valamint pl. egy vízpumpafogó amivel ráfogsz az öntvény házra (azaz ellent tartasz) hogy ne tekeredjen el a késtartó öntvény az alsó késsel. Javaslom, hogy a fogó pofája és az öntvény közé tegyél valami vastagabb gumilapot vagy parafát, hogy ne karcold/sértsd meg a művelet közben a kést ill.az öntvényt.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
-
soldier2
őstag
válasz PeterAgos #72343 üzenetére
Nem kevered hosszú ideig, csak pár kör. Ez alatt nem igazán indul el a por az alja felé. Majd csinálok egy videót a saját rutinomról. A daráló miatt kötelező a wdt, pedig rögnek híre hamva nincs.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz PeterAgos #72343 üzenetére
lényegesen kisebb az őrleményben a szemcsék közti különbség, mint a sóder "homokja" és "kavicsa" között. a kevergetéstől nem száll le, inkább az a tapasztalatom, hogy a kevergetés rögösíthet annak függvényében, hogy milyen a kiinduló őrlemény. ha rögös, segít, ha nem rögös, picit akár ronthat is.
amitől leszáll a finom por a szűrő aljára, az a kocogtatás. akkor történik az, amit a sódernél is megfigyeltél.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Elekellek
csendes tag
válasz PeterAgos #72343 üzenetére
WDT-hez csináltam egy olyan hardvert, ami egy bambusz fogpiszkálóból és egy darabka, eredetileg műanyaggal bevont zacskókötözőből áll. A kötözőt meghámoztam, a pár tizedmilliméter vastag rozsdamentes acéldrótot a fogpiszkáló kis esztergált hornyából indítva feltekertem, a végén pedig annyi lóg ki, hogy majdnem leérjen a kosár aljáig.
Ezt használtam eddig a Fiorenzato F5-höz. Aztán pár napja annyi vendég volt, hogy teljesen összezavarodtam, és elfelejtettem védétézni – és láss csodát, finomabbakat húztam, mint eddig. A lefolyás szemre ugyanolyan. Fene se érti. (Ami még hozzátartozik, hogy WDT után még a Pal's tech kütyüt is használom, azt nem szoktam elfelejteni.)
Közben épp most veszem használatba a Parcitól vett Compak K10-et, ami a fenti észrevételt ugyan nem befolyásolja, de most túl sok lett a változó ahhoz, hogy tovább kísérletezzek disztribúció témában, illetve hogy elfogulatlannak tarthassam a tapasztalataimat.
Mindesetre mindenkinek javaslom, hogy tegyen egy-két próbát tömegoszlatás nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz PeterAgos #72388 üzenetére
Sehol nem olvastam, hogy titánt akár nyomokban tartalmazna az őrlő bármelyik része. Alumíniumot írt mindenhol.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
WiZARD
addikt
válasz PeterAgos #78836 üzenetére
Szia! Örülök, hogy ízlett a kávé
kb 1 héttel ezelőttig a Mormora volt az őrlőben. 89 vagy 90 fokon készíttem belőle a kávékat, már nem vagyok benne biztos, hogy mennyi volt. 19g őrleményből 41g kávét csapolok, 35 másodperc alatt. (6 bar nyomást használok, bár ízben a 9 barhoz képest elhanyagolható a különbség)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Bazsee71
őstag
válasz PeterAgos #79055 üzenetére
Igyekeztünk minden lényeges infót megosztani a honlapon is, de talán úgy tudnám összefoglalni, hogy nem akartunk kompromisszumot kötni, illetve gyenge láncszemet hagyni a folyamatban. Volt ami komolyabb beruházást igényelt, de volt olyan, ami inkább "csak" időt, energiát és több figyelmet. Egyedül nem is ment volna, de szerencsére nagyon jó csapat állt össze, így mindenki azzal foglalkozhat, amihez a legjobban ért. Ezáltal abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy pár egyéb teendő mellett a kávéra koncentrálhatok. A kezdő hibákat is igyekeztünk minimalizálni, ezért a kezdetektől fogva igénybe vettük Kis Zoli (ex-CasMo, holistik coffee) tudását is, egyik legjobb döntésünk volt.
Izgalmas év van mögöttem, így hirtelen nem is tudom mit emelhetnék ki belőle, de további kérdésekre nagyon szívesen válaszolok.mdav88, cotagg, soldier2: Köszönöm, majd akkor egy halvány off erejéig jelzem az indulást.
bl4ze: Én is csak magamat tudnám idézni, de ha a felület mögé nézel, akkor az már most látszik, hogy nem egy wordpress sablont alakítgatunk, hanem egy rendkívül melós, korszerű megoldáson dolgozunk. Nem az én munkám, így most nem magamat veregetem vállon. Annyit ígérhetek, hogy ha nem is egyből az indulásnál, de az azt követő hetekben már integrálva lesz rengeteg olyan funkció, ami ma elvárható egy igényes webshoptól. Mobilról még nem érdemes ránézni, de kezdésre azzal is megleszünk.
-
WiZARD
addikt
válasz PeterAgos #79702 üzenetére
Nekem bevált az egyengető, jobban bejött, mint a kevergetés (WDT), vagy rázogatás, ütögetés
Egyenesen tamperelni is könnyebb így.Milyen rugós tampert használsz?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
72lakiluk
tag
válasz PeterAgos #79708 üzenetére
Ez utóbbival szemezgetek én is. A kereszt +2k, ez esetleg jobban dolgozik, azért drágább? De ha pl. vennék, kevergetni akkor is kellene, mivel egy dupla kosár alsó tartományára nincs hatással.
Korábban több hsz-ban is írtátok a 'spriccel' kifejezést. Ez mit takar? Lefolyás közbeni jelenség? Az pl. hogy nálam a GC gyönyörűen megindítja 6-7 mp - nél a lefolyást, az egyenletes de kb 15 mp körül már lök egy-egy nagyobbat, levegősebbet. Erre gondolom némi gyógyír lesz majd a nyomás beállítása ideálisra. Köszönöm. -
jana86
csendes tag
válasz PeterAgos #79711 üzenetére
Valamennyire mindegyik tömörít, hiszen az egyengetés előtt az őrölt kávé szintje magasabb a kosárban, mint utána, a mennyiség meg nem változik. Olyan megoldás tömörítene a legkevésbé, aminek csak nagyon vékony "lapátjai" lennének, és mondjuk a kosár tetejének a szintjébe hozná az őrleményt. Ez a kosár külső peremén kellene hogy "támaszkodjon". Ilyet még nem láttam sehol. Nem tudom, valaki valaha próbált-e ilyet készíteni.
-
jana86
csendes tag
válasz PeterAgos #79708 üzenetére
Azt hittem, olyan rugós tampert használsz, ami támaszkodik a kosár peremén, és az azzal párhuzamos felületű tömörítést biztosítja. Mint pl. ez: [link]
De akkor nem erről van szó, hanem ez a tömörítés erejét jelzi lekattanással, mint egy nyomatékkulcs, ha jól gondolom. Ilyenem nekem is van egy JoeFrex, ilyet vettem, amikor kezdtem az egész kávézást. Mostanában egy fix nyeles Tadamm-ot használok 58,7 mm-es talppal.
-
SoundON
tag
válasz PeterAgos #81091 üzenetére
Ez is szuper szett! Aki szereti a kotyogós kávét annak szuper!
Sajnos nekem a kotyi az kotyi, az nem eszpresszó
Én is néztem túraboltos "kemping gáz" megoldásokat, de nem találtam olyat aminek a gáz rózsája és a gáz fölé lógó lábak elég kicsik lettek volna egy 6-7cmes hasú ibrikhez.
Ráadásul ez a Renkow kis égő még durvább mint az otthoni gáztűzhely és a legfontosabb hogy újratölthető a minden dohányboltban kapható gázpalackkal mint egy öngyújtó -
SoundON
tag
válasz PeterAgos #81101 üzenetére
Az biztos! Jó időben, jó helyen, mindenféle kávé csodákat tud művelni
Talán egy idegenlégiós kiképzést is megszégyenítő lehet egy fotóstúra (DSLR gép + 400as obi min 5kiló amire még kávés szettet (1-2kiló) is visz az elvetemült túráskávésfotós Nagyonnagy!...ja tényleg, légyszi nézd majd meg a privát üzeneteidet és írj ha lesz időd
-
yazoo1
tag
válasz PeterAgos #82544 üzenetére
A fent említett Bodoky-t a hídfőnél,a Világóra környékén,az élővíz csatorna mellett.
Az Almássy kastélyban ittam párszor de szarnak az elkészítésére... nekem nem ízlett( nem újhullámos..
Mást nem tudok.
Ittam döglött koffeinmentéset a Komló szállóban ..( nem újhullámos -
inf3rno
nagyúr
válasz PeterAgos #82578 üzenetére
Laktóz vagy galaktóz mentes kell, hogy legyen? Lehet kapni gyógyszertárban laktáz enzimet kapszulában [link]. Simán fel tudod használni laktóz bontásra bármelyik tejben. Iparilag is azzal csinálják, viszont ott valszeg rögzített enzimmel dolgoznak, és nem marad benne a tejben. Elvileg nem allergén, de gyakorlatilag szinte bármire lehet bárki allergiás.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- SörcsaPH!
- foobar2000
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Galax GeForce RTX kártyák jönnek a szűkösebb házakba
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen