- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Bugfix van, magyarázat nincs az iOS-ben újra feltűnő, korábban törölt fotókra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Netfone
Hirdetés
-
Akciófigyelő: Humble Games Bundle - Nightdive FPS Remasters
gp Számos remek játék szerezhető be PC-re az elkövetkező több mint húsz napban.
-
1000 Hz-es játékos monitor TCL CSOT recept szerint
ph A vállalat prototípusa kihagyott egy-két lépcsőfokot, ugyanis az elképesztő képfrissítési tempóhoz 4K-t párosít.
-
Újra kiadták a Redmi Pad Prót
ma Néhol Poco Pad a neve, a jókora kijelző és a versenyképes árazás maradt.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #66502 üzenetére
akkor arra emlékeztem. rémlett, hogy SiD egyáltalán nem volt elégedett anno.
a qm 0650 egyébként érdekes példa, apámnál valóban nemigen látok széttúrt pogácsát, pedig elég olaszosan tamperel. a dc-hez képest amúgy az e61 vízterítése is űrtechnológia.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
egy kérdésem lenne tamper ügyben. Nézegetem a kallibrált tampereket és erősen gondolkodom egy ilyen vásárlásán - 54 mm-es kosár után az 58 mm nagysgúban q szarul tömörítek kicsit utánaolvasva láttam, hogy 58 mm-es kosárhoz van 58.4 mm de 58.6 mm-es tamper is.
Ezzel kapcsolatban eseteg van valakinek tapasztalata? Kicsit úgy érzem, hogy mintha lenne egy kis hely a tamper és a szűrő fala közöttCreed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
looser
addikt
Nem olcsó mulatság, én mindenképpen vinném a szűrőt a vásárláshoz. Megkockáztatom, még előre leőrölt kávét is, csak hogy tuti nem marad a szűrő falán semmi. Nekem csak 58-as tamperem van, kicsit kotyog a naked kar dupla szűrőjében, de jó szokott lenni a lefolyás.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Bazsee71
őstag
Ha maradok a Kék Elefántnál, mint pozitív példa, akkor náluk ez a feltételezés sem áll meg. Papírpohárból, grammra kimért őrleményt töltenek a kosárba, tehát náluk sem a felesleg lehúzásától lesz jó. Ezek alapján mondom, hogy itthon is meg kell tudni csinálni, de persze nekem is csak hébe-hóba megy.
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #66487 üzenetére
Szólj, hogy mikor kezdjem el szervezni a következő koffeinrandit.
mdav88: Kép alapján gyönyörű pörkölés, kíváncsi leszek majd ízre mit hoz, mindenképpen számolj be róla!
Parci: Ha jól emlékszem kicsit megrázza a szűrőt, majd óvatosan tömörít. Tényleg semmi extra, de következő alkalommal meglesem a pontos menetét.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
-
Speeedfire
nagyúr
Brikkába ki mit ajánlana innen 5-6k/kg árig? Vennék 1-2 csomaggal. Inkább valami lágy íz érdekelne.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Biztosan meg fogtok ölni a kérdésért, mert sokan feltehetik hétről hétre.
Otthoni kávézás, espresso témában
Bele se vágjak mert feneketlen kút?! Vaaaaagy?
Nem a minimum elfogatható eszközpark érdekelne, de nem is szeretnék sok százat rákölteni.
Feltétlenül újat sem, mindenáron.
Örlő ? Lehetőségem lenne egy Mezzer Jolly-ra használtan. Esetleg más?
Gép ? Ez kényesebb kérdés. Van egy olyan vonal a fejemben hogy La Pavoni Europiccola (197x)
Illetve, ha nem ez a vonal akkor valami "ipari", tehát nem G.Calssic vagy Rancilio Silvia szintő gépek.
Ötlet? Köszi! -
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #66514 üzenetére
egyre inkább az az érzésem, hogy a gépen: apám ugyanilyen szép, homogén pöriket tol. azt mondja, hogy tökéletesen hallatszik az első reccs, szóval simán fül alapján pörköl, de igazából látni sem gond (ha tiszta a gép). még nem szántam rá magam, hogy atomjaira szedjem az enyémet és kitakarítsam, de az az érzésem apám pörijeit látva, hogy jobb végeredményre képest, mint a gene.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mdav88
senior tag
Nekem a youtube videókat nézve is ez volt az érzésem, és be is jött.
A recsegés olyan szinten durván hallatszik, hogy esélytelen nem észrevenni. kb 12-13 percnél kezdődött(sajnos nem volt komolyabb loggolás), innen kapott még egy Rosetta Stone (3:10) , kb ekkor fejezte be a recsegés, aztán 12 perc hűtés, Józsi féle ventilátor tuninggal.250gr ből 209gr lett, fél adag, p3 programon.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #66519 üzenetére
ezt a rosetta stone dolgot nem értem, de a 3:10-et igen
a hűtést én - pláne télen - úgy csinálnám, hogy egyszerűen kiveszem a babokat egy tepsibe és kirakom a földre a teraszon (ha van terasz). egy-két perc alatt kihűlnek.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Speeedfire
nagyúr
válasz Speeedfire #66515 üzenetére
Vagy a pacificaffe oldaláról.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
soldier2
őstag
válasz coxymaxi #66516 üzenetére
Ha gőz nem kell akkor nagy értelme a nagy gépnek nincs, a kávés rész sokáig azonos (kivéve a hőcserélős gépeket, de otthonra nem szoktuk ajánlani őket, annak ellenére, hogy nagyon jó eredmény hozható velük). A Pavoni is jó irány lehet, de a használata több odafigyelést igényel. Esetleg egy használt Cremina.....
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
coxymaxi
csendes tag
válasz soldier2 #66524 üzenetére
Háát igen, a néha készítek egy tejes italt, ahhoz nem feltétlen kellene nagy gép otthonra. Egyszerűbb elmenni a kávézóba, ott ráérősen élvezheti az ember az italát. Erre otthon, reggel úgy sincsen idő.
Az Europiccolával megint több idő kell. Persze főleg az elején, míg megtanulja az ember.
De egyre jobban ezt a vonalat érzem magaménak. Lehet szüttyögni vele, ami engem érdekel és megfog, plusz ha eltalálja az ember fia, akkor olyan kávét lehet vele húzni, hogy na. (tapasztaltam, ezért is szeretnék ilyet) Zárójel kettő: mondjuk a classic-kal és társaival is, de az valahogy nem az én területem)
Áhh, csak marad ez Bütykölök a Pavonival Köszi a választ! -
freaghill
őstag
Gaggia Classic jó áron.[link]
-
looser
addikt
válasz John3:16 #66531 üzenetére
Igaz :-)
Én egy kicsit bánom már, hogy Baby-t vettem, mert sehol sem írták az összehasonlításokban, hogy mi a különbség, fragola mondta, amikor elvitte tuningolni, hogy a Baby műanyag, a Classic meg fém. Erre még rákölt egy ötvenest az ember plusz daráló és van egy jó szettje.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Hol érdemes (vagy lesz érdemes a közeljövőben) Dolce Gusto piccolot venni, esetleg kapszulákkal együtt? Alzás 13k jónak számít, vagy szokott lenni jobb is?
hardverapro.hu/tag/chipman
-
John3:16
csendes tag
válasz soldier2 #66524 üzenetére
Gaggia Classic gőzölés témakörében:
Nekem egy spéci Auber PID van a gépben, ami egyben a gőzt is szabályozza:
https://www.auberins.com/index.php?main_page=product_info&products_id=228Gőzölés üzemmódban is a Pt100-as hőelem mérései szerint korrigál a PID, de ilyenkor sima kikapcsolás-bekapcsolás üzemmódban a PID alarm kimenetén keresztül a gyors reagálás érdekében. (Mindkét gyári termosztátot ki kell kötni a telepítésekor.)
Ha feltolom a gőz gőmérsékletet 155 Celsius fok környékére, átlag családi használatra (1-2 tejes ital egy alkalommal) tökéletesen működő gőzölési megoldást ad. Kis gyakorlással, jó tejből a Silvia gőzkarral perfekt mikrohab készíthető vele kb. 20-30 mp alatt.
90 fok környékéről felmelegszik 150-re kb. fél perc alatt, ami pont elég hogy kivegyem a hűtőből a tejet és beleöntsem (a szintén előhűtött) tejkiöntő kannába.Tudom, nem olcsó megoldás, de ha valaki nem szeretne nagyobb gépet venni, akkor átlagos otthoni igényeket tökéletesen kiszolgál.
[ Szerkesztve ]
-
titusz248
csendes tag
válasz Csápájev #66535 üzenetére
Tényleg, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Amikor benyomom a gőzgombot elkezd felfűteni kb 150C-ra azátn amikor elkezdem a gőzölést akkor kb 10-15mp alatt visszaesik 122-123C-ra ahonnan ismét felfűt igy két kör alatt tudok csak gőzölni. Viszont kitapasztaltam, hogy ha a gőzgombot benyomom, majd olyan 135-140C körül kinyitom a gőzcsapot kb 10mp-ig amig "száraz" gőz nem lesz, és utána kezdem el a tej gőzölést akkor simán 2dl tejet is meg/fel gőzöl egy kör alatt mielőtt ismét visszaesne 122-123C-ra. Ez normális vagy valamit nem állitottam be?
-
soldier2
őstag
válasz CHIPman #66533 üzenetére
Kapszulás gépek vásárlásában nem tudunk segíteni, mivel nyugodt szívvel ajánlani azt az ipari hulladékot amit képviselnek egytől egyig nem lehet. Bocs.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
sublett
tag
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom a fórumot (privben már érdeztem is), de most bedobok egy kérdést a közösbe és előre is köszi a segítségeteket!Erről mi a véleményete, átszámítva a 35 ezer Forint itthon bestbuy, vagy azért itt is ki lehet fogni? https://www.gumtree.com/p/coffee-machines/gaggia-classic-espresso-machine-/1281097096
Illetve itt azt írja az eladó, hogy a (már a 2015 előtti és nem Coffee) GC is két különböző tipusban jött ki (mat és polírozott): https://www.gumtree.com/e/gaggia-classic-2-cup-espresso-machine-made-in-italy-vgc/v1%7C122886616111%7C0 erről tudtok valamit?
Előre is köszi az infókat!
sublett
-
zolnagy
őstag
válasz titusz248 #66536 üzenetére
Ez teljesen normális (nagy a termosztát hőlengése), sőt ez a helyes út vele gőzölni, hogy a termosztát kikapcsolása előtt 10-15 fokkal kezded el, így folyamatosan lesz gőzöd, ahogy tapasztaltad. Amit John3:16 ír, ott a gőz termosztát van kiváltva a pid alarm kimenet szabályozással, ami gyorsabban reagál így. Ez persze nem csak auber piden megy, a mostani omron pidemet is használom erre, de megcsináltam sestossal is anno. Mivel ezek általában az alarm kimeneten csak max 3A-t tudnak, így szükséges itt is az ssr, amihez vagy egy ac/dc adapter (pl egy felesleges régi mobiltöltő), vagy egy ac-ac ssr kell.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Azokhoz fordulnék akik szelepes visszazárható csomagolást használnak fel újra. Ilyenkor valamivel kiszoktátok “takarítani“ a zacskót vagy csak simán beleteszitek az új kávét?
-
sublett
tag
válasz Koczó93 #66544 üzenetére
nem is láttam, ezek szerint tényleg gyorsan elvitték, mert frissítem kb 20 percenként
GC szakik: ez melyik típus lehet (ilyen karakterkészlettel még nem láttam a feliratot): https://www.gumtree.com/p/coffee-machines/gaggia-classic-espresso-coffee-machine-w-rancilio-upgrade/1281575833
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen