- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Netfone
- Prémium külsőt kaphat a Motorola Moto G85 5G
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2 nm-en készülhet az Exynos 2600
- Yettel topik
- Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Touroll J1 - amikor az átlagos is elég
Hirdetés
-
Warhammer 40k: Space Marine 2 - Középpontban az egyjátékos és a multi mód
gp A készítők a minap két új előzetessel jelentkeztek a sokak által várt programhoz.
-
Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
ma Renderképek mutatják meg a Samsung júliusban megjelenő új felső kategóriás okosóráját.
-
Jó dolog az AI, de emberek nélkül nincs játékfejlesztés
it A Tomb Raider franchise tulajdonosa szerint egy dolog az AI térhódítása – de a sikeres játékfejlesztéshez emberi kreativitás kell.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deer76
aktív tag
Én innen rendeltem ezt a kávécsomagot:
Bialetti Brikkát használok.
A Choco Jambo pici cukorral tényleg étcsokis.
A Lago Classic blend nekem keserű volt, akárhogy próbáltam.
A Cerrado Brazil kávé egy kellemes, picit mogyorós, nem keserű kávé.
A Monsooned Malabart még nem teszteltem.
Tavaly ősszel indultak, valaki próbálta már?A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
nagyúr
válasz RetepNyaraB #4302 üzenetére
Érdekes fűszeres jegyek, kissé emlékeztet húsra engem. Lehet hogy kicsit éhes is voltam, mikor ittam. A nyár mindig jöhet ennyiért!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Brikkabol 2 v 4 -est érdemes venni ? Illetve érdemes made in italyra vadászni, vagy simán vegyem meg a boltban?
Előre is köszönöm
-
konzumpro
senior tag
Amíg nem ugrik elénk egy ajánlott ötvenéves fémházas karos gép réz csövekkel, addig műanyagból talán megfelelő lehet egy DeLonghi EC230, szimplafalú szűrőkkel, normális gőzcsővel? Vagy ipari hulladék mind?
-
Sanki
addikt
Gaggia Gran Style + Graef CM702 + Velencei gondolások (következő Modica Blend): nagyjából milyen örlésnél kellene használnom, hogy ne legyen keserű a kávé? Eddig 1 alátéttel 10-20 közötti beállításokat próbáltam, de valahogy nem sikerült eltalálni. (Nyomásfokozós karral és buherált karral is hasonló az íz).
-
konzumpro
senior tag
Be tudod fullasztani? Amíg el nem éred azt a lefolyást ami közel van a befulladáshoz, keserű és fanyar, ez a cél előtti lépés.
Az alátétigény minden példánynál más, ha üresen épp hogy összeérnek a kések, az a nulla. Nekem olyan 3 körül volt jó Graeffel nullához képest, de volt ami csak 2-nél volt hajlandó jó lenni. -
konzumpro
senior tag
Azt nem látod, hogy összeér-e, szerintem, inkább csak hallod, üresen.
Nem szabad túlságosan összehúzni, van amelyik kés bírja, van amelyik nem, a Graef annyira nem kényes, kopik de nem öli meg magát, míg mondjuk egy Sage-nél nem merném jobban összeengedni őket a kelleténél. Kerámia tárcsáknál automatában csúszhatnak egymáson, meg se kottyan. -
konzumpro
senior tag
válasz #72961024 #4314 üzenetére
Nézegettem ezt a gépet is, ha nincs más, lehet hogy ezekből a kínai műanyagokból is ki lehet hozni jót, na meg majd ezekből lesznek a jövő veteránjai, ha szét nem porladnak addig.
Jó lenne tudni mi van még a Pully Caff-ban, lehet hogy erős lenne az a zsíroldó 100%-ban, műanyagokkal érintkezve.
-
konzumpro
senior tag
válasz #72961024 #4317 üzenetére
Érdekes mert van Krupsban olyan is, ami a raktárban állás alatt elöregszik és szétporlad, sok vásárlói vélemény írja, aztán meg van olyan is, pl. ami most Catler ES 8014 néven fut, de a kínai WPM gyártja, ami Sunbeam Ausztráliában, szóval ezek a brandek csak címkék, de hogy mi van a címke alatt, lutri.
-
konzumpro
senior tag
válasz #72961024 #4320 üzenetére
Ez a szelep a főzés végén kinyit(na) és leengedi a vizet a kávépogácsáról, szinte szárazon lehet kiütni a karból. Persze tele lesz egy idő után kávésárral és zsíros lerakódással, ezért jó visszaöblíteni zsíroldóval (backflush). Sage gépeken van automata program rá.
Most hogy egy Catler ES 8014 után nyomozok, ami Sunbeam EM6910 néven is futott már, találtam egy videót, pont így robbant le a kartartó bajonett a Graefemről anno, úgy látszik ez gyártói hiba, hiába mondják hogy ez kis kávézó igényeit is kielégíti, ha túlhúzza az ember vagy túltölti, felrobban.
-
looser
addikt
Ezt sodorta az imént elém a facebook :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
konzumpro
senior tag
válasz #72961024 #4323 üzenetére
Igen, nálam a Graefnél is az egyszemélyesnél azért megállt a víz, szóval tényleg csak azt a feleslegeset ereszti le, ami a maradék nyomástól maradna a pogácsán. Jó eséllyel akkor van leeresztő szelep, talán akkor érdemes visszaöblíteni is, de ha nem írja a használati akkor nem tudom. Utánanézek hátha megtalálom más néven ezt a gépet.
Éjszaka például megtaláltam a Sunbeam EM6910-nél hogy hogyan lehet hőfokot állítani. A Catlernél nem írják a használatiban, pedig ugyanaz a két gép.
Jó lenne ez a Catler, drága, de elég strapabíró, csak nem szabad gömbölyű peremes kosarat beleerőltetni, mint a LM szimpla klón kosara, mert az lefeszíti a bajonettet a fejről, erősebb csavarokkal persze bírná azt is. A régi hasonló Graef jó kávékat főzött, azért vagyok rajta a dolgon, hátha visszatérne az a minőség, már minden más hobbit leépítettem, legalább a kávé legyen jó... Ha ugyannyiból kijön mint egy darálós Sage, akkor ez már jobb, mert kétbojleres.
-
konzumpro
senior tag
válasz #72961024 #4323 üzenetére
Ahogy látom, Gruppe Italiana néven is fut ez a gép Görögországban, nem találtam robbantott ábrát vagy használatit hozzá, alkatrészeket se nagyon, amiből ki lehetne következtetni mi van benne.
Régen de szerettem volna egy Krups XP5210-et...
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz konzumpro #4324 üzenetére
Lefeszíti a csavarokat vs. strapabíró? Mióta volt Catlerem (Gastroback), nem merném senkinek nyugodt szívvel ajánlani. Akinek eladtam, sajnos szintén megjárta vele többször is a szervizt. Minden csupa műanyag, talán egy karos automataként tudnám leírni, már ami a minőséget illeti. Szerintem kerüld messzire, ott van egy rakás jó gép az 1960-1980 közötti időszakból, csak ki kell várni őket. Én például szívesen vennék még egyet a Gaggia Mini-ből, ami felújítva kerül 75-100e Ft-ba, de Turmix TX10 és QM0650 simán lesz 40.000 Ft körül, ha türelmes vagy.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
konzumpro
senior tag
A bajonett rögzítéséhez használt csavarok ugranak ki, az OPV helyett. Amúgy strapabíró, jó anyagból van, szóval egy feljavítás után örök élet, ez nem a műanyag belű Catler, úgy látszik több beszállítójuk is van.
Bár az a karos műanyag se rossz, ha a gyári hibák ki vannak javítva.Szépek ezek az ötvenéves karosok is, QM0650-et nézegetek inkább a gőzölés miatt. Már ha érdemes vele főzni-gőzölni-főzni...
-
konzumpro
senior tag
Érdekes ez a QuickMill is, régesrégen írta róla SiD, ha jól értelmeztem, hogy ha növekvő nyomást kéne a kávéra kifejteni, nem fog menni, mert 20mp után alacsonyra állított vízhozam esetén is megszalad a nyomás és belassul a lefolyás. Itt talán a PID hiánya lehet az oka, nyomásfokozós gépnél meg pont mikor már elég finom lenne az őrlemény, beleszól a nyomásfokozó és beroppan a befolyás.
-
looser
addikt
válasz #72961024 #4334 üzenetére
E-vitaminnal együtt igazán jó a felszívódása
Ne bánd túlságosan, ha néha kikapod a vízterítőt, felsőszűrőt (én évente 3-4 alkalommal szoktam, annak ellenére, hogy láttam videón, ahol egy barista napi kétszer is zsíroldózott, ha épp szünet van, de legalább nap végén egyszer), felsőszűrőt és beáztatod zsíroldós vízbe és meg is vagy. Kényelmesebb így, hogy visszafolyik a víztálcára a szutyok, de szétkapni sem ördöngösség.Más. Vettem még a Nagy Lelkesedés idején (úgy 4 éve) egy IMS Single 9.5 grammos szűrőt. Nagy kedvem volt kikísérletezni a tökéletes szimplát. Sokszor próbáltam, de egyszerűen mindig elmaradt a várt eredmény. Ugye itt nem szükséges a szingli tamper, mert más a kialakítása a szűrőnek, szóval jó a sima 58-as. Egy fokozatmentes régi Iberital Challenge őrlőm van (én még használtan vettem 25-ért, nagyon tudom ajánlani, klassz, hogy lehelletfinoman lehet állítgatni az őrlési fonomságot és baráti az ára is) ezzel kísérleteztem. Úgy 40 adag után feladtam. Visszatértem a duplához, de jelenleg koffeinmentessel mixelem 50-50, így a központi idegrendszeri zavart és fejfájást is sikerül nélkülözni, miközben remek kávé készül :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
waxos
csendes tag
válasz konzumpro #4337 üzenetére
Nekem nem ez vele a tapasztalatom. Ha megtalálom a jó örlemény finomságot, akkor utána a potméterrel szépen szabályozható a lefolyás. Persze lehet kávétól/pörköléstől is függ. Többnyire közepes vagy annál picit világosabb pörköléseket iszok, sötétebbeknél talán más a helyzet. Azok közül nem mindegyik passzol a géphez. A PID-et nem értem, helyette nem OPV-t akartál írni?
-
waxos
csendes tag
válasz konzumpro #4340 üzenetére
Hogy a dimmeren kívül kell-e más is, hogy legyen előáztatásod azt nem tudom. Talán majd sz. zs. elárulja, ő tuningolt már néhány gépet, bár azok szerintem nem autómaták voltak. A GC-mhez utólag lett hozzákapcsolva egy, ott csak a csatlakozókat kellett összepattintani, és a tekergetésre változik a vízhozam is. A QM gyárilag nem Ulkás, saját gyári pumpát használ. Ha a gyári pumpa behal, és nem lehet talpra állítani, akkor szokták Ulkával kiváltani, de akkor már OPV is kell bele, mert ha csak a pumpát cserélik, akkor valamiért már nem szabályozható olyan finoman a vízhozam. Az okára már nem emlékszem, mert elég régen olvastam a kávéológián. Az enyémben még a gyári van.
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Hugomok 10+eves automata gepe elromlott es a javitasa lehet nem megoldhato (legalabbis nem gazdasagosan) Igy ideiglenesen(?) kotyogoban gondolkodik.
A kerdesem, h erdemes esetleg a regi Brikkat (szeleppel) keresnie vagy teljesen folosleges es jo lehet a sima is csak akkor meleg/forro vizzel kell feltolteni?[ Szerkesztve ]
-
-
No.01
őstag
válasz RetepNyaraB #4344 üzenetére
Ezzel azert (gondolom/remelem) tisztaban van... Ideiglenesen ennel jobb laternativat nemigen tudok neki ajanlani en sem. (foleg, h a kis konyha vegett egy orlo mar tutira nem ferne el sehol sem)
-
konzumpro
senior tag
válasz konzumpro #4207 üzenetére
Egy nyomásfokozót próbáltam kotyogósba rakni Marcutti bácsi nyomán (lásd az előzményt).
Megjöttek a szelepek aliexpressről, Mokinába raktam, a negyedik rugócsere után már nem paráztam, hogy a túlnyomásszelep fog nyitni.
Brikkaszerűen nyit, fröcsköl mint az állat, arra üresen vízzel főzéssel már rájöttem, hogy csak lehajtott tetővel érdemes így főzni. Végülis lefőtt. Nem sok "crema" keletkezett, inkább csak gyűrű, túl magas a hőfok mire átjön a nyomástól, szóval ez bukás. Érdekes kísérlet volt, újabb talpas rúgás, hogy hagyjam már a buherálást. Elég volt.
-
tacsk0
aktív tag
Nespressonak van egy kulonlegesebb izvilagu kaveja az ethiopia. Tud valaki ilyen szemes kavet?
-
konzumpro
senior tag
Abba is mehet friss pörkölés. Szóval a Dallmayr-nek meg az Illynek vannak egyébként friss pörkölésekkel összemérhető árú etiópjai. Bár most találtam Auchan félkilós etiópot 2659-ért. Gimoka, Omoroka és társai robusztás keverékek, nem biztos hogy azt az ízt hozzák amit megszoktál.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen