Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • manchester85

    addikt

    válasz David75 #3067 üzenetére

    "új ui mert ezt az ikon halmazt két év alatt meguntam nagyon."

    Na de miért nézegeted a homescreent? :U Én egy kis WP7 kitérő után kicsit csalódtam azért a metro UI-ban. Az egy dolog, hogy szép, de ugyanolyan használható is? Az ikon halmaz lényege, hogy minél előbb eljuss a kívánt alkalmazásba, ebben pedig sokkal kezelhetőbb, mint a metro UI.

    Egyrészt iOS-en a különböző színekből, illetve az ikonok fix helyéből adódóan vizuálisan egyből tudod, melyik alkalmazás hol van, ha gyakran használod.

    A metru UI-nál a vertikális görgetésből adódóan viszont folyton változnak a csempék helyei (ami eddig lenn volt az fenn van) az alap alkalmazások egyszínűsége pedig tovább nehezíti a navigációt, nem elég ránézni a kijelzőre, el is kell olvasni a csempéket, hisz se hely, se szín alapján nem tudod bepozicionálni, mi az adott csempe. WP-on emlékszem, még csak kerestem, melyik az sms csempe, mert első ránézésre sose ment, addigra iOS-en már el is küldtem az üzenetet. :K

    És ugye arról ne is beszéljünk, hogy hány ikon fér el egy homescreen-en, és hány csempe. Szóval lehet, hogy látványos, meg futurisztikus, csakhogy még mindig az ikonos elrendezés a legpraktikusabb felhasználói felület szerintem. Azon kívül, hogy a csempe nagyobb, több helyet foglal, ezáltal kevesebb fér el belőlük, mégis mire jó? Persze, 1-1-ben lehet live animation, ami remekül meríti a telefont, és ugyanúgy semmilyen érdemleges információt nem hordoz magában.

    Az iOS varázsa az, hogy pillanatokon belül az adott alkalmazásban vagy, innentől kezdve pedig a homescreen UI-ja nem oszt nem szoroz.

    Kérdés, melyik a jobb,, ha látványos a UI, de egyúttal hosszabb folyamatot is kíván eljutni az adott alkalmazásba, vagy ha van egy kicsit puritán, de a vizuális tájékozódás számára jóval átláthatóbb felület, ami csak egy "ugródeszkaként" szolgál a tényleges felület eléréséhez. Abban szerintem egyetérthetünk, hogy bármilyen felület is legyen, a legtöbb időt az alkalmazáson belül tölti az ember, hisz minek bámulná bárki is a springboardot. Szóval a csicsásabb nem biztos hogy jobb szerintem...

    i6 Silver

Új hozzászólás Aktív témák