Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • máyköl

    veterán

    válasz Kalandor #12792 üzenetére

    Igaz... Te 3GS -el nyúzod?

    Handras WWDC összefoglaló:

    "Nem is tudom, volt-e mostanában olyan WWDC, ahol ennyi pletyka keringett volna a neten az esemény előtt. Gyakorlatilag az egész Mac-család lecserélését vártuk, iOS 6, új térképek, Mountain Lion, 16:9-es iPhone, iCloud, minden. Ha ezeket mind bemutatják, egy maratoni 4 órás keynote sem lenne elég! De nézzük szépen sorjában a fontosabb dolgokat, mit is mutatott be az idei fejlesztői konferencián az Apple, tényleg csak a legfontosabbakat fogom kiemelni, mert nincs annyi hely, hogy mindenre kitérjek.

    A prezentáció elején a fejlesztőkhöz szóltak, ahol egy videó levetítésével mutatták be, milyen lehetőségeket tartogat az iOS-re történő fejlesztis mind a developereknek, mind a fejlesztőknek. A szokásos számok után (több mint 650 ezer alkalmazás, melyből 225 ezer kifejezetten iPad-re készült, 5 milliárd letöltés) Phil Schiller nagyon gyorsan belecsapott a lecsóba.

    Bemutatkozott az új MacBook Air, erősebb processzorok és természetesen az Ivy Bridge család került a gépekbe, mely magával hozta az USB 3 portokat is. Rendelhető opció lesz a 8GB RAM és az 512GB-os SSD. Az új Intel HD 4000 videochip pedig 60%-kal gyorsabb lett. Perfekt kis gép lett.

    Ezután következett a klasszikus MacBook Pro család. Ivy Bridge processzorok, a 13″-es modellek 2.5GHz-es i5 vagy 2.9GHz-es i7 procikkal kaphatókm, a 15″-esekbe négymagos i7-ek kerültek (2.3GHz és 2.6GHz). A nagyobb Prók elég erős GeForce GT 650M videokártyát kaptak 512MB vagy 1GB memóriával.

    Itt gondoltuk azt, hogy az Apple hozta az elvárt ráncfelvarrást, és nem fognak tűzijátékok robbanni. Hát, hatalmasat tévedtünk, ami ezután jött, attól konkrétan letettük a hajunkat, többen halkan sipítozva rohangáltak körülöttem, alig bírtam beszélni a videós közvetítés közben. Itt van a RETINA MacBook Pro!! Vékonyabb házat kapott optikai meghajtó nélkül. Csak 15″-es modell létezik, 2 kg a tömege, 2880×1800 pixeles a felbontása. Négymagos i7 processzorok közül válogathatunk, legalább 256GB-os SSD, de a legdurvább opció 768GB-os! A videokártya szintén a GeForce 650M 1GB, a kijelző állítólag 75%-kal kevésbé tökröződik és egy teljesen újfajta hűtőventilátort fejlesztett az Apple, hogy hangtalanul üzemelhessen a gép. 2 db Thunderbolt portot pakoltak rá, HDMI port, vékonyabb MagSafe. Megjelentek a Gigabit Ethernet és FireWire Thunderbolt átalakítók is. Rég volt már olyan, hogy ennyire durva gépet tegyen le az Apple az asztalra, de az biztos, hogy az új Retina MacBook Pro esetében nem szarral gurigáznak. INSTANT GET! INSTANT GET! Nem is emlékszem mikor kapott utoljára egy ennyire erős frissítést bármelyik Apple laptop. Az ár mondjuk elég horror, de ne felejtsük el, hogy ebbe a gépbe kb mindent belepakoltak amit csak lehetett.

    Ezen kívül bemutatták a Mountain Lion-t és az iOS 6 új funkcióit, de az új Retina MacBook Pro annyira durva, hogy gyakorlatilag itt el is vesztettük a fonalat, majd egy későbbi postban kitérek ezekre is, addig is érdemes megnézni az alábbi videót, mely bemutatja az új MacBook Prót, árak hamarosan az xms.hu-n."

Új hozzászólás Aktív témák