Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sgery

    őstag

    Ez most azoknak szól, akik hezitálnak, hogy egy fullos samsung androidot vagy az ipad pro-t vegyenek-e "munkára".
    Én sajnos az ipadet választottam, erősen gondolkozom már, hogy eladjam, egyszerűen az egész platform ott tesz keresztbe ahol tud ha nem böngészésre, videózásra használod.

    Hogy pár irtózatosan bosszantó részletet mondjak, ami miatt semmilyen szintű pro használatra nem alkalmas ez a felület:

    - Multitask: egyrészt hiába teszem rá az ultraszéles monitoromra, nem tud mit kezdeni vele és ~ 2/3-át használja csak a felületnének. Itt sem kicsinyit ám le semmit, nincs az hogy akkor 5 ablak van egymás mellett használhatóan. Vannak olyan ablakok ami mellé ki sem lehet tenni mást.
    Gondolnád, hogy megfosz néhány file-t és áthúzod a másik abba. De csak gondolni tudod, mert Ő ezt nem érti. Mire is gondolok pl.: Egymás melett nyitva a gmail és a drive. Drive-ba megfogod a file-t áthúzod a gmailbe és tádá: egy http linket ír ki a dokumentum helyett.

    - Gmail.: ha hozzászoktál a webfelület/android használathoz akkor itt szembesülsz vele, hogy sokkal kevesebb mindent tartalmaz az ios gmail app.
    Hogy a leges legbosszantóbbat mondjak a csatolmányok. Képekből bármit választhatsz, viszont a tablet tárhelyéről legfelejebb a legutóbbiakat de a file struktúrát nem nyitja meg, hogy bármit is csatolhass. Ahogy a drive-ból is csak a legutóbbiakat engedi, nem lehet megnyitni magát a drive-ot és betallózni onnan bármit. Nevettséges!
    Ha megnyitod böngészőből a gmailt ott enged bármihez hozzáférni, cserébe sokkal rosszabb és gagyibb a felület.
    Olyan alap opciókat felejts el mint egy csatolmány aláírása, vagy a pár karakteres szövegnél bonyolultabb auto aláírás.

    - Billentyűzet: itt legalább le tudod tölteni az androidosat, ami ismeri a magyar helyesírást, ennek megfelelően ajánlj is fel helyettesítő szöveget íráskor stb..
    Viszont nagyon hektikus, hogy épp a saját gyári vagy az androidos billentyűt adja fel íráskor. Hiába állítod be, hogy az android legyen az alap, Ő ezt azért felülírja, mert jobban tudja...
    Olyan finomásokat se keress mint hogy álló pozicióba két oldalra tolt billentyű a könnyű íráshoz vagy neadj isten a logitech billentyűzeten beállíts saját kombinációkat, billentyűparancsokat (pl. megnyit egy mappát, programot stb..)

    - Nincs újraindítás, a kikapcsolás el van rejtve. Mondják, hogy jajj ez sose fagy le, nem kell újraindítani. Ez bullshit. Sketchup simán kiakasztja, monitorra kiterjesztés is megzavarja (utána levéve össze vissza állt a kijelzőforgatás, de sose úgy, ahogy kellett volna) - 2 hét alatt 4x indítottam eddig újra.

    - A kikapcsolt kijelzőnél az értesítéseknél max azt írja, hogy email jött, de semmi többet. Sehol sem találtam, hol lehetne beállítani hogy írja már ki kitől és mi. Akár úgy, hogy csak otthoni wifi esetén tegye ezt meg. Androidnál ez gyerekjáték, itt nem opció.
    Mondani sem kell, semmi widget vagy értelmes cucc nincs a fel nem oldott kijelzőn.
    Ha pedig már itt tartunk, a főképernyőn ikon és widget rendezése (és maguk a widgketek is laposak, nem aktívak és nagyon kevés apphoz vannak) borzalmasan gagyi androidhoz képest. Egy igazi szégyenfal...

    - Lightroom képeket nem lehet ám kitenni a készülékhez csatolt ssd-re. Véletlenül sincs ilyen opció.
    Az megvan, hogy az exportálás egy rémálom itt is ha google fotókba akarod tenni az eredményt közvetlen? Mert nem lehet!
    Sőt. A google fotók appba nincs benne a drive-ból való áthívás gomb. Meg kell nyitni böngészőből a fotókat és ott már ott van.
    Tehát hogy is néz ki egy profi eszközön a fotókba való export? LR export gomb, drive kiválaszt, mappába mentés. Fotók megnyitása webfelületről, majd drive-ból való import. Fotók megnyitása appban vagy weben, mappa létrehozás és összevadászni a képeket.

    - Wifi kezelése: a 3 éves oneplus androidom rögtön 2 wifire is csatlakozik mindig és a legjobbat használja. Ennek annyi esze sincs, ha van a közelben egy jóval erősebb akkor sem áll rá át ha a gyengébbiket már nincs semmi kommunikáció.
    Az megvan, hogy hiába nyomod hosszan a wifi gombot a leghúzható értesítőn, akkor nem dob be a wifi beállításokhoz hogy át tudj csatlakozni? Nem, beállításokba lépj be külön felületen. 2023. nonszensz.

    - Sketchup: Alap használatra jó lehet, de szintén: Ha pro-ba tolod és komoly file-t nyitnál meg esélytelen hogy megbírkózzon vele. Kifagy és összeomlik.

    - Néhány alapvető gond: nem volt pénz kamerákra, így csak a kisebbik oldalára jutott egy. Konferenciahívásnál elég hülyén mutat hogy oldaról vesz. Meg persze ha oldalra fektett módban kapod fel a FaceId sokkal kevesebbszer ismer fel mint elvárható lenne. Amivel pár mp után fel is hagy.

    Sorolhatnám még, mert tényleg irtó sok olyan hiányossága van, ami miatt hiába gyors az eszköz - mert tényleg nagyon gyors - , ha közben mindenhol keresztbe tesz és egy lassabb 6 éves pc-n tized annyi szenvedéssel megcsinálom.
    Komolyan nem értem, hogy miért szégyen az apple-nek átvennie androidról hasznos dolgokat. Az android is lopott csomó mindent innen, csak közben átlendültek a másik oldalra és sokkal jobbak lettek sokmindenben.
    Ez így PRO használatra kifejezetten szégyen, böngészésre pedig túl drága.

    Bocs a kirohanásért :D

    FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

Új hozzászólás Aktív témák