Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    Sziasztok!

    Inviteles kábelnet - 60megáról 100 megabitre lett módosítva a csomag. Cseréltek kábelmodemet is, kaptam egy wifis Technicolor 7200-at. Ezen kikapcsoltam a wifit és a mögé kötött Routert DMZ-be raktam, mert ez tűnt a legegyszerűbbnek számomra és szükség van rá, mivel VPN szervert futtatok rajta, amit el kell érnem szükség esetén. A kábelmodem mögé helyezett router egy Asus AC68U.

    Olyan problémám lépett fel, hogy mióta ez a kábelmodem csere megvolt, gyakran szakad a net, elmegy egy-két percre, majd visszajön. Ez naponta többször is, főként olyankor jön elő, amikor több kliens lóg a neten

    A kábelmodem logjába látok hibákat, nem tudom, hogy ezek mennyire komolyak:

    A jelszintek az alábbiak:

    Jelszintekkel kapcsolatban: a kábelmodemhez egy tratec osztón keresztül jött a koax, ezt már lecseréltem egy itt is javasolt osztóra és a tv ágra raktam hpf85-öt, a jelenlegi értékek ezzel a módosítással értendőek. A csere előtt az SNR és a power értékek kb. 3-4-el alacsonyabbak voltak. Szerk: a tratec osztó kiszedése óta az elmúlt napokban csökkent a szakadások száma 1-2-re, de továbbra is jelentkezik.

    A modemcsere előtt is előfordult alkalmanként szakadás, de sokkal ritkábban, a csere óta viszont naponta több alkalommal is, és nagyon zavaró, főként online játékok esetében.

    Mit javasoltok, mit próbáljak meg a probléma forrásának megtalálásához?

    Amit még ki akarok próbálni hibaszűrésként:
    - modem mögé helyezett router kiszedése teszt erejéig és a kábelmodem wifijének a használata
    - hálózati kábelek cseréje
    - koax cseréje az osztótól a kábelmodemig (ezt legvégső esetben)

    Ha mégsem sikerül a hibát kiküszöbölni, mindenképp bejelentem hibaként. Csak azért fordulok hozzátok, hátha észrevesztek olyan dolgot, amire nem is gondoltam.

    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák