Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz kabelmania27 #16364 üzenetére

    Az a helyzet, hogy a telekomos topicban, sokan - akiknek egyébként IPTV szolgáltatásuk is volt - panaszkodtak (sok másra is, HGW-k esetében jelerősség stb), hogy a drága routerüket nem tudták használni vagy egyáltalán nem vagy csak részben (például Repeaterként funkcionált csak). Illetve volt akinél annyira ki volt gyomlálva a HGW kezelőfelülete, hogy a módokat sem tudta állítgatni. Akkoriban engem nem izgatott, hogy HGW vagy sem, mert nekem megfelelt a Speedport jelerőssége is, meg volt két darab 5-6 K-s routerem amik rá voltak kötve, de egyik sem tudott annyit mint a szolgáltatói eszköz, hiszen nem volt rajtuk Gbps-os port meg 5GHz-es WiFi sem. Amikor átálltam Invitelre, akkor jött a kábelmodem, a két gyenge router helyére meg került a 22,5 K-s TP-Link Archer C5, mely egymagában többe került mint a másik kettő együtt véve még duplán is :) Most viszont, nagyon nem fűlne hozzá a fogam, ha a szolgáltató HGW-t adna, és / vagy kínlódva lehetne használni az Archer C5-öt, vagy csak másodlagosként.
    Szóval nálam marad az Invitel + a kábelmodeme, mert ez nekem így jó.

    Még az ADSL2+-os időkben csináltam ezt a táblázatot, de úgy alakítottam ki, hogy később csak beírjam az értékeket, a Calc pedig szépen kiszámolja belőle a többit. Az utolsó kettő, az már ennek tükrében került bele, hiszen előbbi a VDSL2-es netem, utóbbi pedig a 60 Invitel. Látszik, hogy pontosan be van lőve a szolgáltató által. A C oszlopba beírtam, és az E-ben pontosan az jelent meg amennyit Speedtesten is rendszeresen mérek.

    Net 60-nál 450 MB/min a letöltési sebességem ami naponta körülbelül: 632.8125 GB adatforgalomnak felel meg. Emellett nézhetem FHD-ben a filmeket is.

    A tényleges, amit a Steam, és az Origin mér folyamatosan az itt körül alakul:

    Felmerülhet valakiben, hogy minek ragaszkodok a Gbps-os portokhoz, ha azt hangoztatom, hogy nekem elég a 60-as net... a válasz:

    1. Az egyik kulcsszó, hogy egyelőre
    2. Ha az Invitel is növeli egyszer, akkor nyilván nem fogok ellenkezni, és maradni 60-on, de szolgáltatóváltáshoz nekem ez most nem indok, két évig főleg nem.
    3. Már a VDSL2-es időkben is igényem volt rá, mert az itthoni gépek között azért jó volt, ha 100 Mbps-nál a 10+ GB-os biztonsági mentés lemezképek, gyorsabban vándoroltak.

    Az én egyéni álláspontomtól függetlenül azt gondolom, hogy a UPC féle kihívásra az Invitelnek valamit reagálnia kell, ami lehet és / vagy viszonylatban:

    1. DS csatorna növelés az analóg rovására, sávszélesség emeléssel
    2. HD csomagok árának csökkentése / akár egyes csomagoknak az átszervezése, hogy ne mindössze 4 HD csomag legyen az extrában benne
    3. A havidíjak lentebb szállítása.

    Most még töltök lefele mindig Steamről, szóval nem indítom újra a kábelmodemet, de az US értékeket leszámítva, indokolt lenne egy restart, mert:

    Kicsit megborult :D

    (#16365) Lauda: Nem akarsz egy masszív 24 órás letöltős tesztet csinálni ?:) Ha kibírja a VDSL-es HGW-d akkor legalább be van tesztelve :DDD Bár inkább az a lényeg, hogy folyamatosan tartani bírja e a 70-et :) Tegnap 5:50 óta Steamről és Originről töltök (igaz Originről még csak a Battlefield 4-et szedtem le, mert a Steam-ről még mindig van olyan játék, amit érdemes letöltenem, mert vagy nem játszottam végig, vagy nincs meg az összes acsi, vagy több végigjátszás kell, hogy elérjem az összes acsit stb), de már 0,5 TB-ot áthúztam.

    Belegondolni is fáj, hogy a szüleim IPTV-vel terhelt 10 Mbps-os Internetével - amiből az IPTV miatt - csak 6,7 Mbps érhető el, durván 10x ennyi idő alatt jött volna le :DDD

    Kétszer volt lassulás, egyszer amikor a Steamen nagyon sokan lógtak fent, legalábbis a magyar szerveren (ez este), illetve mivel friss a Windows 10 elfelejtettem átállítani az alapértelmezett alvási időt, így miután én elmentem aludni a gép is megtette 30 perccel később :)

    0,5 TB vagyis már majdnem annyi, mert az 512 GB :)

    Esélyes, hogy városon belül rekordot állítottam fel, legalábbis a 24 órás kategóriában :)

Új hozzászólás Aktív témák