Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Portermacc #14295 üzenetére

    No, itt vagyok... :D Ami a Giga Gaming 5-öt illeti, így pár hetes használat alapján már tudok róla pár okosat írni. :) A VRM teljesen jó rajta, nem melegszik, 110-120W-os Linx terhelés meg se kottyan neki, lazán tartja a feszeket, és kb. alig langyos (46 foknak méri magát a VRM 27 fokos szobában, zárt, bár elég jól szellőző házamban, 12 perc 100W-os Linx AVX1 terhelés alatt 10GB ramot adva neki). Ugye valódi 8, digitális fázis, kellő kondival simítva a végén, jó minőségű, bár nem csúcs FET-ekkel. Amit nagyon szeretek még benne az a szuper Giga BIOS, gyerekjáték szuperül beállítani, a feszeket "normál"-ra is lehet állítani, nemcsak automatára. Stabilitásra is remek, amióta megvan a 4690K, azóta 4500-on hajtom, 1,17V-on, 1,82V-os VCCIN-el, 1800@CL10 ramokkal, és megy mint az álom, üresjáratban is szépen visszaveszi magát, nem fogyaszt sokat.
    Ami annyira nem jött be, az a Killer NIC, a szoftvere/drivere egy okádék, de letöltve az Atheros AR8172 driverét, azt is elfogadja, és úgy szuper kis AR8172 LAN-vezérlőként hibátlanul, megbízhatóan működik, extra CPU-gyilkolás nélkül. :K
    A hangkari is prímán működik, a kikapcsolható Audio-led csík is jópofa. :)
    Ami nekem előszörre nem tetszett, az a nem túl erős, ATX méretnél kicsit kisebb NYÁK, valamint a VRM hűtők gyenge rögzítése, könnyen meg lehet billegtetni a hűtőket. Ugyanakkor a mindennapi működésre ez semmilyen hátrányos hatással nincsen.
    Az UD5 annyiból szimpatikusabb, hogy azon Intel LAN is van, és az Ultra Durable szériának erősebb NYÁK-ja is szokott lenni. Amúgy ha olcsó, de jó lapot szeretnél, én merem ajánlani a Giga Gaming 5-öt, mert amúgy a gyakorlatban egy rossz szavam sem lehet rá. :R Linux esetén lehet még kis fejtörés a Killer NIC-el, de ez engem nem érint, ahogy a gamerek 99%-á sem. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák