Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Pete55555 #72705 üzenetére

    Azért nem működik a wifi, mert a T40-edben nincsen wifikártya. :D

    Az hiányzik onnan. A fehér és szürke kábelek a wifiantennák; a piros-fekete szerintem a CMOS elem csatlakozóját köti össze az elemmel (az a sárga, kerek).

    Ebben le is tudod csekkolni (Hardware Maintenance Manual, ha rákattintasz, elindul a letöltése pdf-formátumban).

    Mini PCI (nem mini PCI-express, az az elterjedt!) wifikártya kell bele.

    Magától csak gyári IBM FRU-s kártyákat fogad és maximum B/G szabványúakat, ez azt jelenti jelen esetben, hogy gyárilag csak IBM FRU-s Intel 2200B/G kártyát és - talán - 2915B/G-t tudsz beletenni.

    Viszont... van rá hack. [link]

    Ezek után bele lehet tenni akár N-es mini PCI kártyát is (pl. TP-Link TL-WN861N, Broadcom BCM94321M, Atheros AR9223). Ezek közül a Broadcom tud 5 GHz-en is üzemelni, ellenben eddig nem találtam hozzávaló Windows drivert (vélhetően azért, mert ez igazából routerekbe, ipari felhasználásra szánt kártya).

    Hackelt kártyával nem fog működni a wifi LED, de erre van workaround. Be kell, hogy valljam, én TL-WN861N-nel próbáltam, nekem nem működött a ragasztgatós megoldás, de maga a kártya igen, bár ajánlott hozzá IBM-es Atheros drivert keresni, nem a TP-Link sajátját, mert az nem működött túl stabilan T42p-ben, 3-5 naponta elhajigálta a kapcsolatot és akkor csak újraindítás segített.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák