Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taltos

    senior tag

    Halihó újra!

    Köszönöm a válaszokat! Felhivogattam pár embert, és privátban is kaptam pár nagyon jó ajánlatot. Most a lebonyolítással kapcsolatban érdeklődnék. Mit érdemes ellenőrizni?

    Olvastam (talán pont itt) rémtörténeteket olyan thinkpadekről, amikkel kívülről rendben volt minden, de a belseje igencsak össze volt gányolva (pl. nem hozzáértő szedte szét, vagy ki volt cserélve benne a kijelző). Elég nehezen járható út egy vásárlásnál, hogy szétszedessem / szétszedjem a gépet (főleg, ha a vásárlás Bp-t történik, és egyikünk sem Bp-i, ezért "semleges helyen" való találkozásnál), pláne, hogy én nem értek hozzá, a szervíz meg gondolom nem foglalkozik ilyesmikkel. Bár ebben az utóbbiban nem vagyok biztos, mert mintha valaki (szintén azt hiszem itt) írta volna, hogy eddig már egy csomó Tp -etvett a szervíz területén, az Ő ellenőrzésükkel lebonyolítotva.

    Egy szó, mint száz, mivel vigyázzak, hogy kezdjek neki? Kérjem emailben vagy telefonon még itthon a serial számot, nézzem meg a neten itt és itt, majd ha ez rendben van, akkor amikor találkozunk, akkor ezt a számot ellenőrizzem a bios-ban és a matricán. És utána? Mindenképpen ragaszkodjak a szétszedéshez? Beszéljek a szervízzel (érdemes?), vagy csak vigyem oda minden megbeszélés nélkül?

    Apropó! A gépekben könnyen lehet, hogy volt hdd vagy memória csere / bővítés. Erre (az új elemekre) a szervízmár gondolom nem vállal garanciát. Ezt hogy vizsgáljam, jellemző lehet az ilyen probléma?

    Ha win 7-et szeretnék ingyen, de legálisan, akkor mikori gyártmányú Tp -nél ne vegyek korábbit/későbbit?

    Az ajánlott gépek többsége egyébként külföldi céges rendelésről visszamaradt raktárkészletekből van (magyarán nem standard lenovo shopos kiépítés). Ebből akadhat valami gondom? Például utólagos helyszíni garancia bővítésnél?

    Végül még egy valami: sokat vacilláltam, és van lehetőség 14" és 15" -os gép vásárlására is. Kicsit aggódok a felbontás (1280x800 vs 1680x1050) és a méret (14" vs 15") miatt olyan programoknál, mint a Visual Studio, NetBeans, stb. Aki programozik ilyen környezetben, az mit tud mondani?

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák