Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • asboth6

    csendes tag

    Sziasztok !
    Segítségeteket szeretném kérni.
    2 éve szolgál nálam egy HP Pavilion G6-1223EH típusú laptop. Amióta megvettem csak szívok vele.

    A problémák:
    Először is kezdődött ott, hogy az eszköz mocskosul melegedett. Garanciaidőben visszaküldtem, kicserélték a ventilátort, probléma megoldva.

    Ami jobban zavar az az, hogy a Windows 8.1 nagy kínok árán használható csak. Az eredeti AMD driver félreismeri a hardverem. Ugye az APU rendelkezik egy 6520G-s GPU maggal és mellé van dobva egy 6470M-es 1GB-os videokártya. Na már most az eredeti AMD driver a 6470M-et 7400-as szériának látja, és így a váltható grafikus rendszer mocskosul nem működik. Viszont ha a HP által kiadott drivert használom, akkor frankó minden, csak épp random kék halálokat kapok.

    Ez volt tavaly augusztusba.

    Jelen:
    1 héttel ezelőtt telepítettem Windows 8.1-et a gépemre és most működik. Passz hogy miért. HP driverek vannak fent. Azonban a kor már kezd eljárni szegény gép felett. Eléggé lassúcska már, és valamivel szeretném fokozni a tempóját. Windows 8.1 el is elég lassú a történet, a Windows 7 meg szinte megfekteti nyomorult gépet. Pedig a gépben már SSD is van.

    Kérdés:
    Lehetséges-e az APU cseréje erősebbre?
    Keresgéltem hogy mit kellene nézni. Találtam is egy AMD A8-3520M-es APU-t aminek a TDP-je egyezik a A6-3400-assal. A foglalat is passzol. Meg kell néznem még természetesen, hogy forrasztott, vagy "csavaros" a foglalata a gépemnek, de ez vajon megoldható lenne ? Plusz az illesztőkkel mi lenne a helyzet. Esetleg cseréljek inkább alaplapot Intelesre ? (Jobban bízom az Intelben és már bármire képes lennék, csak működjön rendesen ez a vacak. Rengeteget szenvedtem ezzel a tetü AMD-vel :O )

    Illetve gondoltam RAM bővítésre. Alapból egy 4GB-os egység van a gépben, de már új korában hozzátűztem még 2 GB-ot. Na most Én szívesen tennék még bele 4 GB-ot, csak vajon elbírja-e. A HP oldalán 6 GB max memória van feltüntetve, de olyan elképzelhetetlennek tartom, hogy max 6 GB-ig lehet bővíteni egy 2012-es gépet.

    Mi a véleményetek ? Áldozzak erre még pénzt vagy kezdjek el kuporgatni és vegyek egy vadi új gépet ? :( Illetve annyival segítsetek még ki, hogy ez a gép UEFI-s vagy EFI-s vagy milyen ?

    Válaszaitok előre is köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák