Hirdetés

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

  • Nyárköszöntő hardverszemle

    ph A desktop gép, notebook és ház nyomába sokféle periféria szegődik, sőt, még egy VR headset is tiszteletét teszi heti rovatunkban.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gravity1234

    tag

    Sracok!

    Mivel az elmult nehany napban jelentosen megnovekedtek a paraval, hoszigetelessel kapcsolatos irasok, es mivel sajnos nalunk is 1-2 honapja tema lett feltennem a kerdeseim.

    4 emeletes regi epitesu tegla tarsashazban, 3. emeleten utcafronton (ket oldalt is ket erkellyel) lakunk, 5. eve. A lakast remek muszaki es esztetikai allapotban vettuk es minimalis atalakitas utan hasznaljuk.
    Peneszunk sosem volt, azasunk sem.
    Az atalakitas alatt, atnezettem a lakas alaprajzat az Aereco nevu levegoztetessel, letgtechnologiaval foglalkozo ceggel, mert jokat hallottam, meg talan az egyetlen akit talaltam akik erre szakosodtak.
    A lakasban vegyesen vannak uj muanyag es meg regi fa ablakok (utobbi a nappaliban).

    Leven kulso egesteru cirkonk van, ezert 2db Aerecos legbeomlo fel lett szerelve a furdoszoba falra (egyik utca oldal, tehat a haz front resze).
    Itt a furdoben van meg egy regi ugyancsak fa szellozo ablakocska (20x20cm korul) ami szinte 0-24 ben nyitva van, szinte csak mar a hidegebb idoszakban az esti furdesekhez csukjuk be, majd utana visszanyitjuk.

    A meg regi 2 fa ablakbol egyet most nyar vegen lecsereltunk muanyagra (a konyhaban) es ide is rakattunk egy para alapu Aerecos levegoztetot az ablakra.

    A ceg is azt mondta hogy itt paranak es ezaltal penesznek nem szabad megjelennie, a regi fa ablak is "huz meg annyit".

    Nehany honapja lettunk figyelmesek arra, hogy a furdoszobaban a szellozo ablak felett, elkezdett peneszedni.
    Jobban megfigyelve, mostmar az is latszodik hogy mintha "izzadna a fal" szemmel lathatoan csurog le a plafon felol a viz az utcai falon az ablak felett fokent.

    Itt sajnos mara mar a festek is feljott. Egyebkent a plafon es a fal talalkozasanal nem csak a szellozo ablak felett, hanme szinte a teljes szelessegben "izzad a fal" az esti furdesekkor.

    Emelle jott tegnap, hogy eszrevettuk (ugyanaz a fal, az utcai) hogy a haloszobaban is a sarokban bepeneszedett. Itt viz konkretan meg nem lathato, de egy jo 15-20cm es savban fekete penesz volt mar.

    Tehat mindket esetben az utcai fronton levo falon van a gond.

    Meglatasok, javaslatok, mielott irok a kozoskepviselonek?
    Koszonom
    G.

    Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

Új hozzászólás Aktív témák