Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Phülöp

    addikt

    válasz DeFranco #12051 üzenetére

    Mind reális mód:

    1) A felületi korrózió esetén, a fémszerkezet felületén egyenletes, egybefüggő rozsdaréteg alakul ki. A jelenséget egyenletes felületi korróziónak nevezzük. A rozsdaréteg a felületet érő környezeti hatások (víz, oxigén és egyéb gázok, por) összességeként jön létre.
     
    2) Lyuk és vályat korrózió: A felületi réteg alá hatoló, éles határvonalú, kis felületű, de nagy mélységű korróziós károsodás. Kráter, vagy tű alakú korróziós bemélyedések formájában jelentkezik. Az alkatrész szilárdságát jelentős mértékben csökkenti.
     
    3) Réskorrózió: szűk résekbe szivárgó elektrolit (pl. a levegő nedvességtartalma) hatására fellépő, a rés felületén jelentkező korrózió. Mindenütt előáll, ahol az érintkező felületek között nincs megfelelő tömítőanyag. Jelentkezik pl. ponthegesztéssel összefogatott lemezek, csavaranya és alátét, szegecsfej és lemez között).
     
    4) Kristályközi korrózió: különböző ötvözőanyagok határfelületein alakul ki. Ha a különböző összetételű krisztallitokat tartalmazó fém elektrolittal kerül érintkezésbe, akkor galvánelemek alakulnak ki, és elektrokémiai korrózió lép fel. Hatására a felületen repedések indulnak ki, amely tovább terjed az anyag belseje felé.

    [ Szerkesztve ]

    A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Új hozzászólás Aktív témák