Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JohannZimu

    senior tag

    válasz liszi70 #93656 üzenetére

    Álljon itt egy Focalos hozzászólás [link], amiben benne van a kérdésedre a válasz:
    "Focalhoz : kényes ribancok, ez tény. Árukért simán lehet kapni olyat más márkákból, ami kevésbé igényes a kiszolgálásra (olcsóbban megúszod és nagyon jó hangot kapsz)."
    Hangdobozok felől megközelítve a hifizést, házimozizást, én azt gondolom, hogy a pozitív hírnévvel bíró elismert gyártók felső szintű (mint a beszélgetést indító Focal (JMLAB) Utopia) hangdobozai nem csinálnak semmit rosszul, mindegyikben benne van nagyon sok tudás. Nyilván Dávid Utopia dobozait is meg tudta volna csinálni a gyártó, hogy jóval mélyebbre menjen, de, valamilyen más tulajdonság kárára. Más volt a cél, a pozicionálás.
    Szerintem a kérdésedre nem lehet egyértelműen válaszolni. Egyik oka, hogy egy hangdoboz nem önmagában határozza meg a lánc megszólalását, minden komponens kiveszi a részét. A kábelek is ;]
    A másik az egyéni ízlés, kinek mi a fontos, milyen hang tetszik.
    Ha valaki igazán komolyan érdeklődik a hifizés, mozizás témában, ráadásul kezdő is, szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy tisztában legyen a saját ízlésével. Ehhez tapasztalni kell, sokféle rendszert meghallgatni, és emiatt, igen, szerintem a rászánt anyagi kerten jóval túlmutató rendszereket is.
    Ettől még lehet kompromisszumokat kötni. Szerintem a legtöbben a saját szintjükön is kötnek kompromisszumot. De nem mindegy SZVSZ, hogy tudatosan, tapasztalatból, vagy azért, mert a fórumon legtöbbször megforduló márkákat, típusokat összevásárolva teszik.
    Sajnos kevesen vannak itt, akik mondjuk európai szinten komoly rendszerrel rendelkeznek, és segítőkészen hozzá is szólnak, tanácsot adnak.
    Éppen ezért tartom tévútnak, amikor valóban sokunk számára jelentős összegbe kerülő komponensekről esik szó, és adott (jobbik) esetben beindul a sznobozás stb.
    Mindannyiunknak, és a fórumnak is "jót tenne", hasznunkra válna, ha több tapasztalt fórumtárs "beszállna" a beszélgetésekbe.

Új hozzászólás Aktív témák