Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CrusherW

    tag

    Tiszteletem!

    Vettem egy belépő szintű Pioneer VSX 527-K erősítőt, most hangfalak után járok, de útmutatásra szorulok. Bár az erősítő 5.1-es, és gyakran filmet is nézek, mégsem ez élvez prioritást, inkább a zenehallgatás, és ott is a mélyek hiányoznak legtöbbször. Tehát első sorban egy - később bővíthető - 2 monitor hangfalból álló rendszert szeretnék építeni. Tanácstalan vagyok a márkák és a szempontok tekintetébe.

    Az erősítő 130 Wattos, és 6 Ohmos hangfalakat eszik. Első körben arra gondoltam, hogy egy jó három utas hangfalpárra van szükségem, hogy a mélyek igazán teret kaphassanak. Az ár igen széles palettán mozog, nyilván szeretném olcsón megúszni, de nem hiszem, hogy 60-80 ezer alatt bármit is kaphatnék. Első lendületre ezt a Magnat Supreme 1000 Monitort néztem ki, de azontúl, hogy ez három utas hangfal gyakorlatilag azonos mély van benne, mint az olcsóbb kistestvérébe, a Supreme 800-ba. A szoba amibe szánnám 24 m^2.

    Két monitor hangfallal, és aktív mély nélkül el tudom érni a dübörgő basszust?
    Ha igen, milyen hangfalakat javasolnátok a felsorolt paraméterek mentén? (6 Ohm, 130 W, 24 m^2, 2.0 szett)
    Bár tudom, hogy nekem kell meghallgatnom a hangfalakat vétel előtt, de egyelőre lövésem sincs, hogy milyen márkák/termékek felé induljak. Még az is lehet, hogy a Supreme 1000 nem is lenne jó, egy ilyen kicsi szobába.

    Szóval van ám zavar a fejembe, világosítsatok fel kérlek :)

Új hozzászólás Aktív témák