Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • killbeer

    csendes tag

    "Amíg nem torzít, nem"

    Ok, ezt jó tudni, nem véletlen, hogy megkérdeztem. Előre is elnézést kérek a kisregényért, de hátha valakinek jól fog jönni.
    Tegnap voltam a Streamaudioba és a Netdepoba hallgatózni. Nem volt még soha erősítőm se komolyabb hangfalam, egy 8 éves LG egybeszettem van, és egy panasonic "hifitorony" ráadásul nem hallottam még soha ilyen rendszereknek a hangját, szóval úgy mentem oda az itthoni cuccaim után, hogy majd a nézek mint a Rozi, hát nem ez történt...
    Pendriveról hallgattuk a zenéket két mp3 volt a többi flac, Cambidge audio erősítő volt DAC-ként használva és egy Denon pma 2020AE volt összekötve.
    Proson Event 6- semmi mély, egyszerűen nem hittem a fülemnek, hatalmas csalódás.
    Dynavoice magic f6- ez már sokkal jobb, de még nem az igazi.
    Dynavoice magic f7 (ez még nincs teljesen bejáratva)- na itt már hallottam valami basszust, ez már egész jó, főleg ha rendesen be lesz járatva.
    Dynavoice challenger m65- Erről van szó, iszonyat jól szólt, nem hittem volna, hogy a Scooter ilyen hangcuccot kíván, a Where the Beats(flac) és az I'm a raver,baby(flac)-nél ahogy H.P. belecsapott a lecsóba, a fejem lerepült. De a Heaven Bryan Adams-től sem volt utolsó, és a Roxette is nagyon szépen szólt, és a két mp3-as szám is rendben volt. Ezeket én vittem. Ákos mutatott még pár számot, Diana Krall talán? Szépen szólt, de akkor sem hallgatnék ilyen zenét.
    Ezt kipróbáltuk filmen is, Incredible Hulk egyik akciójelenetét néztük, brutál jól szólt még így 2.0-ba is.
    Utána még beszélgettünk Ákossal, sok minden elmondott, de erről a mélyhang kiemelésről nem beszélt, most már tudom miért. :)
    Ezek közül csak a Challenger jöhetne szóba, viszont ez nagyon drága lenne nekem.

    Netdepo-ban a TAGA tav 606-ost hallgattam meg, pioneer vsx 422 erősítővel dacként egy NAD C446-al.
    Ez hangzásban valahol a Proson és a Dynavoice f6 között volt, ez viszont kellemes csalódás, a prosontól többet vártam volna, mint ettől. Na itt jön a kérdésem eredete. Amikor hallgattam feltűnt a pio távján ez a bass/treble gomb, feljebb toltam a basszust +6-ra ez volt a max, láss csodát, nem kis mélyek érkeztek, mintha egy teljesen más hangfalat hallgattam volna. Nem volt torz, szépen, dinamikusan szólt, ez volt az, amit vártam, ráadásul a membránok se mozogtak, 35-40es hangerőn bőven elég volt.
    Ez első bass reflexes, a streamaudioban hallgatottak hátsók, nekem fal és szekrénysor közé lesz téve, netdepoban azt mondták az elsőknél nem gáz, ha be van szorítva, míg a hátsóknál nem szerencsés, ezt Ákos is kifejtette+itt is gyakran előjön ez.
    A hallgatózás után itt is volt egy kis eszmecsere, kicsit csalódtam azért, hogy itt nem volt lehetőség filmezésre.
    Vidékről utaztam fel, megérte egy napot erre rászánni, most már tudom mire számítsak!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák